Licytacja na Allegro

• Autor wątku Autor wątku wzantoni
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wzantoni

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Wygrałem na licytacji Skodę Oktavie wystawioną na Allegro.
Osoba wystawiająca unika kontaktu. Nie odbiera telefonów, albo tłumaczy się, że jest za granicą. Na pytanie, kiedy będzie w kraju odpowiada, że np. za tydzień, a jak się ewentualnie w umówionym terminie dodzwonimy to podaje, że nadal jest za granicą i odkłada sprawę na następny tydzień. Mam wrażenie, że chce nas po prostu zbyć. Odległość nas dzieląca to prawie 700km i myślę, że prośby o więcej zdjęć i pytania o stan techniczny samochodu (którą skierowałem przy pierwszym mailu- na który nie było żadnej odpowiedzi- i podczas pierwszej i jedynej rozmowy tel.) są jak najbardziej uzasadnione. Tym bardziej, że zdawkowo podał w tej rozmowie informację, że samochód był dachowany, co nie było podane w ofercie i jakiejkolwiek innej informacji o wypadku. i nie chce się zgodzić się na kontrolę techniczną samochodu na warsztacie. Co jest w tym wypadku podstawą kupna.
Wiem, że użytkownicy Allegro oddawali sprawy do sądu aby wyegzekwować wygrane przedmioty na licytacji. Proszę o pomoc co można zrobić w tej sprawie i jak można skierować sprawę do sądu jeżeli sprzedający nadal będzie się uchylał od kontaktu i uniemożliwiał kupno samochodu. Tym bardziej, że od wygrania licytacji minął ponad miesiąc i nie chcę żeby sprawa uległa przedawnieniu.

Andrzej Ziebro
:?:

Proszę zacząć od przeczytania innych podobnych tematów na tym forum bo do znudzenia już o tym było wszędzie pisane.
Jeżeli mimo tego będzie pan miał jakieś szczegółowe pytania to proszę je zadać.

Powrót