H
hornwaldt
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 419
W przyszłym miesiącu grozi mi przekroczenie kwoty zarobków jakie mogę osiągnąć sprawiając do renty z tytułu czasowej niezdolności do pracy - zatrudnienie na etat według stawki godzinowej z uwagi na wyjątkowy układ dni, niemoznosc oddania godzin innemu wspolpracownikowi i niemoznosc rezygnacji z 1 czy 2 dni z uwagi na zalozony harmonogram pracy przez pracodawcę-nie ma kto mnie zastąpić przez 24 godziny.
Czy w sytuacji w której się znalazłem muszę być narażony na utrate głównego źródła dochodu tj renty z tym czasowej niezdolności do pracy ? Wykonuje lekką pracę w ochronie mienia, nadchodzący miesiąc jest pierwszym w którym grozi mi przekroczenie limitu godzin. Czy taki limit jest rozliczamy miesięcznie czy w innym okresie czasu ? To pierwszy taki przypadek gdyż nigdy nie pracowałem jeszcze pracy 17 godzin raz na dwa dni w trybie ciągłym będąc na rencie.
Proszę o pomoc.
Proszę
Czy w sytuacji w której się znalazłem muszę być narażony na utrate głównego źródła dochodu tj renty z tym czasowej niezdolności do pracy ? Wykonuje lekką pracę w ochronie mienia, nadchodzący miesiąc jest pierwszym w którym grozi mi przekroczenie limitu godzin. Czy taki limit jest rozliczamy miesięcznie czy w innym okresie czasu ? To pierwszy taki przypadek gdyż nigdy nie pracowałem jeszcze pracy 17 godzin raz na dwa dni w trybie ciągłym będąc na rencie.
Proszę o pomoc.
Proszę