List do osadzonego od pokrzywdzonej

• Autor wątku Autor wątku lbj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lbj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Czy list z niezaadresowaną kopertą zostanie doręczony osadzonemu do ZK? To ma być przesyłka zwykła nie polecona, bo wtedy trzeba na kopercie podać adres nadawcy listu. Nie chcę podawać skazanemu żadnych danych adresowych. Czy taka przesyłka zostanie przyjęta przez ZK i doręczona osadzonemu? Ta osoba jest już skazana prawomocnym wyrokiem. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.

lbj napisał:
Czy list z niezaadresowaną kopertą zostanie doręczony osadzonemu do ZK? To ma być przesyłka zwykła nie polecona, bo wtedy trzeba na kopercie podać adres nadawcy listu.

Nie trzeba. Albo nie trzeba podawać swoich danych.

lbj napisał:
Czy taka przesyłka zostanie przyjęta przez ZK i doręczona osadzonemu?

Oczywiście że będzie.

lbj napisał:
Czy taka przesyłka zostanie przyjęta przez ZK i doręczona osadzonemu?

Przyjęta? Tak.
Doręczona? Tego to do końca nie wiadomo.

Dlaczego mogła by być nie doręczona? To nie ma być gryps tylko konkretna informacja i cenzurujący list powinien mieć to na uwadze. Otrzymuję przekazy pieniężne z ZK na adres pod którym już od dawna nie przebywam i chcę podać nr konta na który należy zrobić przelew.

Shocked napisał:
Przyjęta? Tak.
Doręczona? Tego to do końca nie wiadomo.

Dlaczego mogła by być nie doręczona? To nie ma być gryps tylko konkretna informacja i cenzurujący list powinien mieć to na uwadze. Otrzymuję przekazy pieniężne z ZK na adres pod którym już od dawna nie przebywam i chcę podać nr konta na który należy zrobić przelew.

lbj napisał:
chcę podać nr konta na który należy zrobić przelew.

Wcześniej takiej informacji nie było. Zatem skąd to zdziwienie? Gdyby była w liście informacja zagrażająca bezpieczeństwu to mógłby być taki list zatrzymany.
Mój uprzedni wpis dotyczył sytuacji "czystej" prawnie.

forg, racja. Nie podałam wcześniej takich szczegółów.

Powrót