List do więzienia

• Autor wątku Autor wątku Admin74
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Admin74

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam.
Dzisiaj wyslalam list do mojego narzyczonego. Cztery dni temu zostal zatrzymany przez policje i mieli odstawic go do wiezienia. Niestety nie mam zadnych informacji o tym gdzie sie znajduje ani sam tez do mnie jeszcze nie zadzwonil. Wyslalam do najblizszego w miescie aresztu sledczego list wraz z karta do niego. Moje pytanie jest takie, w jakim czasie moze otrzymac ten list?? Wyslalam priorytetem aby bylo szybciej.

To zalezy czy zostal tymczasowo aresztowany czy doprowadzony w celu odbycia kary pozbawienia wolnosci. Podalas adres zwrotny jak by sie okazalo ze niema go w najblizszym zk/as

Tak podalam. Jezeli okazaloby sie ze ze zostal tymczasowo aresztowany to co w takiej sytuacji??

W takiej sytuacji przesylka priorytetowa na nic sie zda bo list bedzie podlegal cenzurze przez prokurature i doreczenie moze potrwac nawet 2-4 tygodnie

A jezeli zostal doprowadzony do odbycia kary to list otrzyma szybviej??

To mysle ze czwartek lub piatek powinien juz dostac list. Spokojnie. Jesli otrzyma karte to napewno zadzwoni :-)

Oby tak bylo. Naa razie nic innego mi nie pozostaje jak cierpliwie czekac. Dziekuje bardzo za informacje

Powrót