list gonczy

• Autor wątku Autor wątku miodek1971
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

miodek1971

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
sytuacja wyglada tak ze jest wystawiony za mna list gonczy za drobne przestepstwo........obecnie zmienilem nazwisko i mieszkam za granica.....jakie sa szanse namierzenia mnie i jak to wyglada w praktyce?......dziekuje za pomoc

moze lepiej sie zglosic i odbyc ta kare....bedzie mniej nerwow

[cytat="miodek1971":yfpgmxgm]sytuacja wyglada tak ze jest wystawiony za mna list gonczy za drobne przestepstwo........obecnie zmienilem nazwisko i mieszkam za granica.....jakie sa szanse namierzenia mnie i jak to wyglada w praktyce?......dziekuje za pomoc[/cytat:yfpgmxgm]

Forum nie udziela podpowiedzi jak uniknąć odpowiedzialności karnej ! ! ! :x :x :x

mam pytanie i bardzo prosze o pomoc
mój przyjaciel zostal zatrzymany na lotnisku, wystawiony byl na niego list gończy o czym nie mial pojecia.
na komendzie dowiedzil sie ze za kradziez telefonu 10 lat temu, czy to możliwe? co dalej?

Możliwe. Dalej będą podjęte czynności postępowania z jego udziałem (po pierwsze zapewne przesłuchanie), których dotąd nie można było przeprowadzić z powodu jego dotychczasowej postawy. Po dokonaniu tych czynności będzie podjęta decyzja czy areszt utrzymać, czy nie jest on konieczny.

dziekuje za odpowiedz.
teraz dowiedzialam sie ze dostał wyrok w 99 roku za ta kradziez zaocznie. list gonczy na kwote 1000 zł. ile moga go trzymac?

Zależy w jakim kierunku ma zmierzać postępowanie. Jeśli Sąd będzie myślał o jakimś posiedzeniu w sprawie to zapewne do posiedzenia albo co najmniej do doręczenia skazanemu zawiadomienia o nim. Jeśli rzeczywiście chodzi tylko o niezapłaconą grzywnę z prawomocnego już wyroku to jej uiszczenie zdecydowanie poprawi sytuację.

miodek1971 napisał:
sytuacja wyglada tak ze jest wystawiony za mna list gonczy za drobne przestepstwo........obecnie zmienilem nazwisko i mieszkam za granica.....jakie sa szanse namierzenia mnie i jak to wyglada w praktyce?......dziekuje za pomoc

napewno nie udzielaj się na forum z takimi tekstami bo psiarnia może zainteresowac się Tobą. nawet jezeli piszesz z kafejki internetowej to zawsze mogą dojśc z jakiej i juz mają jakąś poszlake. skojarzą cię z kimś z twojej rodziny albo jakimś znajomym, ktory przebywa w tym kraju i już wiedzą gdzie szukac. z tego co wiem to maja jakieś bonusy jeżeli doprowadzą kogos kto sie ukrywa. zapomnij oczywiscie o legalnej pracy itd. staraj się żeby nigdzie nie widniało twoje nazwisko.i z fartem!

aha i dowiedz się po ilu latach Twoja sprawa się przedawni i czekaj na przedawnienie nie łamiąc prawa. pozdro!:ok:

w sumie to czytałem na forum coś o europejskim nakazie aresztowania. nie wiem jak to dokładnie działa. jezeli masz wysłany za toba list gończy to możliwe, że jest on uwzględniany tylko na terenie polski. miałem w grecji koleżke, który też miał wyrok (8 lat) w polsce do odjebania. zatrzyamała go psiarnia i wzieli go na komisariat. po wrzuceniu na komp. wyszło mu te 8 lat i deportowali go do polski. nie wiem tylko co on miał. czy europejski nakaz aresztowania czy list gończy.

napewno nie udzielaj się na forum z takimi tekstami bo psiarnia może zainteresowac się Tobą.
damian1989 otrzymujesz kolejne ostrzeżenie i w konsekwencji ban za całokształt. Żegnam

temat zamykam:
magnatex napisał:
Forum nie udziela podpowiedzi jak uniknąć odpowiedzialności karnej ! ! !

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót