list z przeprosinami

• Autor wątku Autor wątku Trodon74
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Trodon74

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam wszystkich . Mam mały problem nie wiem jak napisać list z przeprosinami do policjanta którego pobiłam pod wpływem alkoholu , ja tego nie pamiętam i kurcze nie wiem jak to napisać , pomóżcie mi .:(:(:(:(

Trudno będzie napisać list za Ciebie, kiedy nawet Ty nie pamiętasz okoliczności za które chcesz przepraszać.

Pozdrawiam :cool:

Trodon74 napisał:
do policjanta którego pobiłam
PobiłAM ? To policjant pozwolił się pobić kobiecie ? Coś mi się w to nie chce wierzyć. Chyba próbowałaś pobić, ale on się bez problemu obronił.

Chyba treść nie do końca ma znaczenie, ważne, że chcesz to zrobić. Nawet jedno zdanie powinno zostać zauważone:)

Kurczę , policjant nie polonista , nie oceni listu czy jest super dobrze zbudowany stylistycznie itp. napisz proste zdania (oczywiście bez przesady ) .

krzysztof2345 napisał:
PobiłAM ? To policjant pozwolił się pobić kobiecie ? Coś mi się w to nie chce wierzyć. Chyba próbowałaś pobić, ale on się bez problemu obronił.

Tak pobiłam policjanta , mam czarny pas w karate , broniłam się bo zostałam zaatakowana . ( tak kobieta pobiła policjanta )

Trodon74 napisał:
mam czarny pas w karate
Aha. Chyba, że w ten sposób. Przepraszam, ale to jest taka nadzwyczajna okoliczność, której nie sposób się czasami domyślić. Większość kobiet nie ma czarnego pasa w karate, tymczasem policjant powinien być wyszkolony w technikach samoobrony.
W każdym razie napisz, że go mocno przepraszasz, że wyrażasz skruchę, żałujesz tego co zrobiłaś, nie miałaś świadomości tego co robisz, prosisz o wybaczenie, podkreśl, że doceniasz jego ciężką pracę, spytaj się czy możesz mu to jakoś wynagrodzić itd.
Napisz to jakoś ładnie i stylistycznie na 10-20 zdań i nie powinnaś mieć z tym większych problemów. ;)

krzysztof2345 napisał:
W każdym razie napisz, że go mocno przepraszasz, że wyrażasz skruchę, żałujesz tego co zrobiłaś, nie miałaś świadomości tego co robisz, prosisz o wybaczenie, podkreśl, że doceniasz jego ciężką pracę, spytaj się czy możesz mu to jakoś wynagrodzić itd.

A może niech napisze co myśli a nie co jej szablonowo podpowiedziano??

Trodon74 napisał:
Tak pobiłam policjanta , mam czarny pas w karate , broniłam się bo zostałam zaatakowana . ( tak kobieta pobiła policjanta )

Coś tak czułem, że coś tu się kroi. Czarny pas - panowie, uważajmy co doradzamy.

PS. Skoro zostałaś napadnięta, to nie do końca łapię dlaczego masz przepraszać za obronę konieczną?

P.V.Maro napisał:
PS. Skoro zostałaś napadnięta, to nie do końca łapię dlaczego masz przepraszać za obronę konieczną?
Dlatego, że policja ma prawo stosować środki przymusu bezpośredniego wobec osób stawiających opór. Natomiast autorka była pod wpływem alkoholu. I możliwe, że policja chciała ją wylegitymować. To nie jest obrona tylko czynna napaść na funkcjonariusza publicznego.

Powrót