List z sądu, koszty niezapłaconego mandatu z sspk

• Autor wątku Autor wątku PanPawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PanPawelek

Użytkownik
Odpowiedzi
56
Witam, jakiś czas temu dostałem list składający się z dwóch stron i wszystko jest strasznie zagmatwane. W zasadzie nie rozumiem ile muszę zapłacić i na jaki rachunek, żeby sprawa się zakończyła. Może ktoś bardziej rozgarnięty podpowie mi ile i gdzie, łącznie z odsetkami.

I co jeszcze mnie dziwi to, ale to już najmniej istotne
1. Czemu sąd rejonowy w Lublinie, a nie w mieście gdzie toczyła się akcja?
2. Czemu jest wzmianka o jakiejś "powodce"?

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
A czego tutaj nie rozumiesz?
Masz zapłacić kwotę 408,80 + odsetki od wskazanej daty. Kwotę odsetek wyliczysz sobie na jednym z wielu bezpłatnie dostępnych w necie kalkulatorów jeśli sam nie dasz rady. Analogicznie z drugą kwotą 90 złotych. Datą uprawomocnienia jest 15 dzień po dniu odbioru listu. Łączną kwotę obejmującą dwie ww. + odsetki od nich wpłacasz na rzecz powoda G.M.Szczecin ZDiTM. Sposób wpłaty jest dowolny aby skuteczny, przelew w banku, gotówka w kasie, przekaz pocztowy itd…

PanPawelek napisał:
Czemu sąd rejonowy w Lublinie, a nie w mieście gdzie toczyła się akcja?
Bo tam jest tzw. e-sąd dla całego kraju. Jakbyś wniósł sprzeciw to sprawa trafiłaby do Szczecina lub innego miasta jeśli nie jesteś mieszkańcem Szczecina.

PanPawelek napisał:
Czemu jest wzmianka o jakiejś "powodce"
Błąd pisarski bez znaczenia. Oni poprostu tam generują masówkę.

PanPawelek napisał:
na jaki rachunek
No przecież masz go wskazanego w pozwie.

PanGonzo napisał:
Masz zapłacić kwotę 408,80 + odsetki od wskazanej daty. Kwotę odsetek wyliczysz sobie na jednym z wielu bezpłatnie dostępnych w necie kalkulatorów jeśli sam nie dasz rady. Analogicznie z drugą kwotą 90 złotych. Datą uprawomocnienia jest 15 dzień po dniu odbioru listu. Łączną kwotę obejmującą dwie ww. + odsetki od nich wpłacasz na rzecz powoda G.M.Szczecin ZDiTM. Sposób wpłaty jest dowolny aby skuteczny, przelew w banku, gotówka w kasie, przekaz pocztowy itd…
Od wskazanej daty? Nie wiem jak to obliczyć, czy moglbys mi pomoc?. Jeżeli chodzi o druga kwotę list odebrałem 1dnia tego miesiąca.

90zl idzie na rzecz powoda, a co zresztą?

PanGonzo napisał:
Błąd pisarski bez znaczenia. Oni poprostu tam generują masówkę.
Polemizowałbym, czy to błąd pisarski, ponieważ to już któryś list w którym są takie pomyłki. Ale niech będzie, to akurat najmniej istotne.

Powrót