List z sądu pytanie

• Autor wątku Autor wątku burzaa4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

burzaa4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Dostałam jakieś pismo z sądu w Lublinie na adres zameldowania Katowice choć mieszkam i przebywam w Gdańsku.Z jego odebraniem narazie jest problem bo trzeba pisać upoważnienie do jego odbioru na kogoś z rodziny.Potrwa to ponad tydzień nim dowiem się co to jest a nerwy zszargane.Ale chciałam zapytać czy jeśli ktoś podałby mnie do sądu np. za mandaty to czy musiałby podać mnie do sądu w Katowicach(mój adres zameldowania)? Zupełnie nie wiem skąd ten Lublin się wziął w życiu tam nie byłam.Oraz jeśli jest to wezwanie na świadka to czy lepiej jest odebrać to pismo czy lepiej nie i niech mnie szukają w Polsce?
Dodam że koperta w której jest to pismo jest wielkości A4 i podobno gruba na 4 kartki więc czy to oby napewno może być wezwanie na świadka?

Zaloguj się w EPU-Lublin
burzaa4 napisał:
Dodam że koperta w której jest to pismo jest wielkości A4 i podobno gruba na 4 kartki więc czy to oby napewno może być wezwanie na świadka?
EPU nie wzywa na słuchanie.

korf napisał:
Zaloguj się w EPU-Lublin
EPU nie wzywa na słuchanie.

Przecież nie wiem co to za pismo jeszcze więc po co mam się tam logować?
Najbardziej interesuje mnie to czy jestem o coś oskarżana skoro to przyszło z sądu z Lublina w którym nigdy nie byłam?

burzaa4 napisał:
Najbardziej interesuje mnie to czy jestem o coś oskarżana skoro to przyszło z sądu z Lublina w którym nigdy nie byłam?
Zadzwoń więc do EZO TV, nie mamy daru wróżenia.
burzaa4 napisał:
Przecież nie wiem co to za pismo jeszcze więc po co mam się tam logować?
Dowiesz się o treści pisma.
Poczytaj co to jest EPU....google

korf napisał:
Zadzwoń więc do EZO TV, nie mamy daru wróżenia.

Dowiesz się o treści pisma.
Poczytaj co to jest EPU....google

Dzięki za odpowiedzi:brawo: Generalnie nie pytałam o treść jaka może się znajdować w liście ale pewnie trafiłeś na 100% Ulżyło mi trochę.Jeszcze z tydzień i się dowiem Pozdrawiam

burzaa4 napisał:
Generalnie nie pytałam o treść jaka może się znajdować w liście
Nie?
burzaa4 napisał:
burzaa4 napisał:
Ale chciałam zapytać czy jeśli ktoś podałby mnie do sądu np. za mandaty to czy musiałby podać mnie do sądu w Katowicach(mój adres zameldowania)?

I gdzie jest odp. na to pytanie:Ale chciałam zapytać czy jeśli ktoś podałby mnie do sądu np. za mandaty to czy musiałby podać mnie do sądu w Katowicach(mój adres zameldowania)?
??

Takie sprawy przechodzą teraz przez e sąd w Lublinie. Tam rozpatruja sprawy z całej Polski które nie wymagają skomplikowanej procedury sądowej.

ivannet napisał:
Takie sprawy przechodzą teraz przez e sąd w Lublinie. Tam rozpatruja sprawy z całej Polski które nie wymagają skomplikowanej procedury sądowej.

Tak teraz wiem że epu to e-stąd z siedzibą w Lublinie.Ale martwiłam się o to czy ktoś może założyć mi sprawę o coś (coklowiek np. wezwanie na świadka)w Lublinie a w zasadzie nie może bo mój sąd właściwy to katowice. Tz kupowałam różne rzeczy z allegro i różni ludzie się zdarzają i jedni wysyłają towar inni nie i nie raz już byłam na policji w takiej właśnie sprawie tz składanie zeznań dlatego martwiłam się czy oby nie wzywają mnie do Lublina na świadka w jakiejś sprawie ale wiem już teraz że nie bo to pewnie mandat. Dzięki wszystkim za odpowiedzi

Powrót