S
snowslupsk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Witam mam pytanie odnośnie co mam zrobić żeby przyznali mi mieszkanie komunalne. Jestem osobą niepełnosprawną z umiarkowanym orzeczeniem o stopniu niepełnosprawności dysf. naż.ruchu. moja żona posiada też orzeczenie ruchowe stopnia 3. Mamy córkę 10 letnia. Na liście mieszkaniowej do przyznania mi mieszkania jestem już 10 lat obecnie w 3 osoby mieszkamy w pokoiku 4.8m2 na mieszkaniu moich rodziców . Od 5 lat jestem 1 na liście do dania mi mieszkania . Obecnie mój stan zdrowia się pogarsza i mam przeciwskazania. Moje mieszkanie musi być na parterze i bez piecy . Od 5 lat dowiaduje się o mieszkanie i ciągle taka sama śpiewke nie mamy dla pana mieszkania które ma być na parterze i bez piecy. Bym to zrozumiał ale około 2 lata temu miasto kupiło 2 albo 3 bloki mieszkalne ale oddało je osoba które już kiedyś dostały mieszkanie z miasta i mogą się zamienić na polepszenie warunków. Dobra dałem se spokój. Czekałem dalej minęły kolejne 3 lata . Miasto znowu kupiło 2 bloki mieszkalne w Słupsku na ul. Płowieckiej posiadają parter i są bez piecy, i oczywiście oddadzą je na polepszenie warunków. Wiem to bo termin składania wniosków jest do 28 kwietnia . Zadzwoniłem do PGM że chce znowu złożyć wniosek jaki kolejek bo ja jestem wogule bez mieszkania. Przyjmijmy że mieszkam pod mostem bo matka mnie wyrzuciła wczoraj że swojego mieszkania z pokoiku 4.8m z żoną i córką. Poinformowali mnie że nie mogę z tym nic zrobić ponieważ jestem za biedny i te mieszkania będą dla osób, które już kiedyś dostały z PGM mieszkanie ale im się znudziło czy pokłócili się z sąsiadem i starają się o lepsze . Co ja mam zrobić w tej kwestii. Jak osoby które posiadają już mieszkanie mogą zamienić sie na nowe i przyjmijmy że ich mieszkania stare będą od 1 piętra .Wiec w tym przypadku a dla mnie nie ma żadnego i tak mogę sobie czekać z rodzina nawet 30 lat.