Listy do więzienia.

• Autor wątku Autor wątku agaciula21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agaciula21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam
Głupia sprawa no ale kto pyta nie błądzi
Czy można wysłać list obcemu więźniowi ze słowami otuchy?

a jakie są procedury takiego czegoś?

chciałabym wysłać list do pewnej osoby której historia przeszłości mnie strasznie zasmuciła tylko trochę się boję i nie wiem jak się do tego zabrać

Kupujesz kopertę.
Piszesz list.
Adresujesz i nadajesz.

Jakich procedur szukasz?

może się boje ale serce mówi, że warto

Jest jeszcze mała różnica czy chcesz wysłać do osoby skazanej czy tymczasowo aresztowanej

Samo wysyłanie niczym się nie różni

skazanej w 2002 na 25
i wiem chyba gdzie może siedzieć, ale nie jestem pewna

mogłabym pomoc na dm?

MarcinPiek napisał:
Jest jeszcze mała różnica czy chcesz wysłać do osoby skazanej czy tymczasowo aresztowanej

Jak wspomniano powyżej - żadna różnica dla osoby wysyłającej. Dokładnie robi te same czynności w przypadku osoby skazanej i osoby tymczasowo aresztowanej. To że list w przypadku t.a. dotrze do adresata później to kwestia poboczna.

forg napisał:
Jak wspomniano powyżej - żadna różnica dla osoby wysyłającej. Dokładnie robi te same czynności w przypadku osoby skazanej i osoby tymczasowo aresztowanej. To że list w przypadku t.a. dotrze do adresata później to kwestia poboczna.

Dojdzie później albo w ogóle. Zależy od ich widzimisię. Może być także niedostarczony do adresata i dołączony do akt. Ewentualnie będzie tak pomazany, pokreślony przez prokuratorków, że ledwo co da się przeczytać (znam to z autopsji)

MarcinPiek napisał:
Dojdzie później albo w ogóle.

Nie od "widzi-mi-się" tylko od treści. Jeśli treść ma wpływ na toczące się postępowanie to oczywiste że zostanie ocenzurowana. Lub niedostarczona.

mówię, że chce napisać list do osoby która jest osadzona od 20 lat a nie do takiej co jest w areszcie

Proszę o zamknięcie wątku pls

Powrót