Listy polecone w skrzynce

• Autor wątku Autor wątku mysterIIyx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mysterIIyx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Mam taki problem i teraz jestem w kropce. Na skrzynce mam R listy polecone wrzucane są bez podpisywania i wszystko było ok, aż do sytuacji z wczoraj. Zamówiłem coś z allegro (wcześniej nie było problemu). Na statusie przesyłki mam doręczono w skrzynce pusto.
Poszedłem na pocztę wyjaśnić całą sytuację i listonosz twierdzi, że wrzucił list do skrzynki. Efekt jest taki, że przesyłki nie mam i patrząc na sytuację prawną to jestem w czarnej d... Jak mam udowodnić, że przesyłki listonosz nie dostarczył pod prawidłowy adres? Cieszcie się ludziska z awizo bo to jedyny dowód, że listonosz próbował dostarczyć przesyłkę. Pozdrawiam

U nas problem z "paczkarzem", a nie zwykłym listonoszem. Sporo zamawiamy na Aliexpress. Osobnik ten wciska przesyłki na siłę do skrzynki. Jeśli nie mieszczą się normalnie w otworze na listy, to na siłę ciągnie, odgina drzwiczki. Są już mocno zdezelowane. Za którymś razem nawet zamek puścił(nie wiem na ile ten pan mu w tym pomógł), pan włożył przesyłkę, która logicznie rzecz biorąc nie miała szans zmieścić się w otworze i łaskawie przymkną drzwiczki. Oczywiście kluczem nie zamkną... No bo jak?
Do tego każda jedna przesyłka z Chin ma naruszone opakowanie - wyraźnie widać, że ktoś sprawdza co jest w środku. Co robić? Jak zabezpieczyć skrzynkę? Już nawet myślę o naklejce z dedykacją dla tego pana... I informacją o zgłoszeniu sprawy na Policję jeśli sytuacja będzie dalej się powtarzać.

mysterIIyx napisał:
Jak mam udowodnić, że przesyłki listonosz nie dostarczył
Listonosz nie udowodni Ci, że wrzucił do skrzynki, a Ty nie udowodnisz jemu, że nie wyjęłaś.

Powrót