livebox-nota obciążeniowa

• Autor wątku Autor wątku nikawit
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nikawit

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Prowadząc działalność gospodarczą używałam zestawu livebox TP. Zrezygnowałam z usług TP w styczniu 2009 i zakończyłam tą działalność. Teraz otrzymałam od firmy windykacyjnej wezwanie do zapłaty za notę obciążeniową na kwotę 600zł za nie zwrócony zestaw livebox, jako ostateczne przed złożeniem sprawy do sądu - faktycznie nie zwróciłam go - przez zapomnienie. Problem w tym, że to wezwanie przysłano listem zwykłym na adres pod którym prowadziłam działalność a nie na adres zamieszkania (od kilkunastu lat jest ten sam). List przekazał mi przypadkowo spotkany sąsiad. Pewnie wcześniej była jakaś nota. Okazuje się, że zostały mi dwa dni na zapłatę kary.
Czy mam szansę ubiegać się o anulowanie tej noty (zestaw oczywiście mogę oddać - już mi o tym skutecznie przypomniano) powołując się na nieprawidłowo doręczaną korespondencję? Nic wcześniej do mnie nie dotarło, a przecież przed windykacją i staszeniem sądem jest jakiś rachunek, nota, wezwanie. Może ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją?

Idź do punktu, oddaj Liveboxa... Weź oczywiście jakieś poświadczenie o zdaniu sprzętu.

I czekaj na rozwój sytuacji. Jeśli będą nalegali - pisz o anulowanie, ale nie do firmy Krzak, tylko do TP S.A.

List przysłano Ci na adres firmy, bo na firmę była usługa. Po PESEL-u Cię nie szukali.

Dziękuję za odpowiedź.
Oddałam zestaw Livebox w punkcie TP i od razu poradzono mi złożenie reklamacji. Jak się okazuje, od czasu zerwania umowy minął rok ale fakturą obciążono mnie dopiero po 6 miesiącach więc od obciążenia rok nie minął i można wtedy złożyć reklamację do takiego rachunku. Już dostałam odpowiedź, że reklamacja została uznana i anulowano notę obciążeniową.

Powrót