Lodówka whirlpool serwis gwarancja (problem)

• Autor wątku Autor wątku Xrist
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

Xrist

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie .

Opiszę moje przygodę z lodówką (lodówko chłodziarka) firmy whirlpool która jeszcze się toczy ..

1. Lodówka zakupiona dnia 18.09.2014

Po miesiącu pracy lodówki zaczęły się problemy
Chłodziarka chłodziła w najchłodniejszym miejscu do +12 stopni
zamrażalka do -30 .
Przy ustawieniu regulacji na max , temperatury się nie zmieniły

2. 18.11.2014 pierwsze zgłoszenie do serwisu Whirlpool

Telefonicznie zgłoszenie na infolinie whirlpool , opisanie sytuacji działania lodówki .Przyjecie zgłoszenia i informacja z infolinii ze serwis zadzwoni w ciągu 2 dni :) .
25.11.2014 .Telefon z serwisu ze ktoś przyjedzie
26.11.2014. Zjawia się serwisant ogląda lodówkę i informuje ze przyjedzie jak dostanie z firmy rejestrator do sprawdzenia lodówki :)
28.11.2014 . Zjawia się pan z serwisu z magicznym rejestratorem , umieszcza go w lodowce . Informuje ze rejestrator musi zbierać dane z lodówki przez 2-3 dni :)
Rejestrator ow zbiera informacje o czasie pracy lodówki wilgotności i temperaturze. Posiada port do podłączenia z komputerem .
02.12.2014. Wizyta pana z serwisu . Wyjmuje włożone urządzenie z lodówki.
podłącza kompresor nabija ponownie gaz .( mówi będzie dobrze )

3. 4.12.2014 Ponowne zgłoszenie do serwisu brak poprawy po naprawie .

11.12.2014 . Zjawia się pan z serwisu . Lutuje , napełnia gaz. Cos nie poszło wymienia jakiś filtr ,znowu lutuje napełnia gaz :)

4. 8.12.2014 Ponowne zgłoszenie brak poprawy po naprawie .

12.12.2014 . Opis usterki pana z serwisu :
Nieszczelność w miejscu uniemożliwiająca naprawę sprzęt nadaje się do wymiany. Informacja od pana ze najpóźniej po świętach sprzęt zostanie wymieniony.

3.01.2015 . Telefon do whirlpoola sprawdzić status reklamacji .
Brak zgłoszenia przez serwis dotyczący wymiany lodówki,po moich telefonach zgłoszenie wpływa dnia 5.01.2015 i jest zarejestrowane w systemie .
Dział reklamacji ma 14 dni na rozpatrzenie .
20.01.2015. telefon do whirlpoola . Dział reklamacji nie podjął decyzji po upływie 14 dni wiec wysyłają ponaglenie .
23.01.2015. Informacja z infolinia ze dział reklamacji nie ma określonego czasu na podjecie decyzji. Wiec pytam się pani czy nawet pol roku mam czekać ? Odpowiedz pani : ja nie wiem ..

Wiec moje pytanie jak domagać się swoich praw , skoro posiadam sprzęt który nie spełnia swoich zadań a serwis i jako tako firma Whirlpool ma to gdzieś .
Lodówka w moim domu na 5 osobowa rodzinę jest potrzebna , a nie ze ja muszę pożyczać sprzęt od kogoś by doczekać się wymiany ..
Proszę o pomoc.

Xrist napisał:
11.12.2014 . Zjawia się pan z serwisu . Lutuje , napełnia gaz. Cos nie poszło wymienia jakiś filtr ,znowu lutuje napełnia gaz
Powinna być data 6.12.2014 przepraszam za post pod postem . Nie mam możliwości edycji.

Powrót