Logo producenta na stronie internetowej

• Autor wątku Autor wątku artur864
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

artur864

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam
Zajmuję się montażem i serwisem klimatyzacji.
Czy na Swojej stronie internetowej mogę umieszczać zdjęcia zamontowanych klimatyzatorów?Na tych urządzeniach są loga producentów.
I jak chcę wrzucić na stronę ofertę na urządzenia to też z logo producenta.
Jak to wygląda?

Dodam że urządzenia kupuję w lokalnej hurtowni.Nie bezpośrednio od producenta.

Możesz takie zdjęcia swobodnie rozpowszechniać. Po szczegóły u[FONT=&quot]żyj opcji - szukaj bo temat był wielokrotnie omawiany.[/FONT]

LeszsekS napisał:
Możesz takie zdjęcia swobodnie rozpowszechniać. Po szczegóły u[FONT=&quot]żyj opcji - szukaj bo temat był wielokrotnie omawiany.[/FONT]

Przepraszam, ale jeżeli dobrze mi się wydaje, bo temat też mnie frapował, ale nie udało mi się uzyskać odpowiedzi co do podstawy prawnej - finalnie to wyczerpanie prawa mówi o obrocie a nie o rozpowszechnianiu utworu (nawet jeżeli jego nośnikiem jest rzecz)?

Concern napisał:
... - finalnie to wyczerpanie prawa mówi o obrocie ...
Nie mieszaj w cudzym wątku bzdurnymi wnioskami, czytaj przepis prawny ze zrozumieniem, temat wielokrotnie omawiany.

Czytałem chyba wszystkie wątki z tym przepisem. Jakim zrozumieniem skoro w przepisie je mowa o "obrocie"?

Czytaj cały werset ze zrozumieniem, "w szczególności" a nie wyłącznie. Szczególnie nie może zabronić takiego działania.

Ostatnia edycja:
Ok, ale to znak towarowy i własność przemysłowa.
Ale zostaje kwestia właśnie praw autorskich (szczególnie, że rzecz może być nośnikiem większej ilości utworów niż znak towarowy).

Concern napisał:
... Ale zostaje kwestia właśnie praw autorskich (szczególnie, ...
Zasada wyczerpania prawa, myśl nad nią dniem i nocą.

Nie mieszaj w cudzych wątkach swoimi błędnymi przemyśleniami. To moje ostatnie ostrzeżenie:!:

A jak jest wyczerpanie prawa to w jakiś sposób trzeba oznaczać autorstwo utworów?

Mocno zastanów się nad tą zasadą, jej działaniem, a odpowiedź sam uzyskasz.

Myślę że Moje pytanie było jasne i odpowiedź na nie także.Będę więc takie zdjęcia wykorzystywał.
Dziękuję za odpowiedź.
Dla Mnie temat zakończony.
Pozdrawiam

Powrót