Lokal zajęty egzekucyjnie a czynsz

• Autor wątku Autor wątku Maciek107
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maciek107

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
/Jeżeli piszę w złym dziale, przepraszam i proszę o przeniesienie./

Sprawa wygląda tak:
W połowie 2012r. dostałem pismo o zajęciu przez komornika mojego garażu w bloku. Parę dni temu dostałem pismo, o zaleganiu czynszu na ponad 1000 zł. Garaż jest nieużywany i opróżniony od momentu egzekucji, z tego co wiem komornik do tej pory nikomu garażu nie sprzedał. Spółdzielnia nie wie nic na temat zajęcia tego lokalu.
Czy muszę uregulować cały zaległy czynsz za lokal który (jak rozumiem) od 2012 nie należy do mnie ? Muszę to płacić dopóki Pan Komornik łaskawie nie sprzeda nieruchomości ?
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam!

Maciek107 napisał:
Czy muszę uregulować cały zaległy czynsz za lokal
Oczywiście.
Maciek107 napisał:
od 2012 nie należy do mnie ?
Cały czas do Ciebie należy. Jest jedynie zajęty przez komornika. Oczywiście nie ma to żadnego wpływu na Twoje obowiązki czynszowe.
Maciek107 napisał:
Pan Komornik łaskawie
Pan Komornik nie jest od łaskawości, zwłaszcza w stosunku do osób, które nie chcą łaskawie spłacać swoich długów.

Garaż nadal jest twoją własnością. Do czasu aż ktoś go nie nabędzie w drodze licytacji.

To tak samo jakby zajął ci mieszkanie w którym mieszkasz . Ty masz podpisane umowy , na Ciebie widnieje lokal więc ty płacisz.

Trochę to bez sensu bo nic nie możesz w garażu trzymać bo komornik może na tym rękę położyć.

Przynajmniej mi się tak wydaje.

Jeden Grzeszczyk napisał:
Pan Komornik nie jest od łaskawości, zwłaszcza w stosunku do osób, które nie chcą łaskawie spłacać swoich długów.

Nie za ostro ? Znasz sytuację każdej osoby która popadła w długi ? Oszczędź sobie takich tekstów. Nie oceniaj ludzi na podstawie jednego napisanego posta bo równie Ciebie ktoś mógłby ocenić widząc jak tu odpowiadasz ludziom.

Powrót