LRA robi mi prawojazdy i mam problem

• Autor wątku Autor wątku Rafal_f
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rafal_f

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich,
W Niemczech jestem od sierpnia tamtego roku pracuje legalnie doprowadzam wszystkie składki. W grudniu zeszłego roku szef wysłał mnie i innych Polaków na prawo jazdy kategori C+e, kursu jeszcze nie skończyłem choć najgorsze juz za mną, problem w tym ze szef dostał "białej gorączki" jak obalaliśmy pierwszy egz 4 Polaków odeszło z firmy (oni nie robili prawojazdy) atmosfera sie zmieniła, lecz ostatnio znowu mu odwala. Wie ktoś czy jak robię to prawojazdy to koniecznie muszę pracować u niego czy poprostu w Niemczech bo ja podpisałem tylko dwa świstki bez żadnych kopi dla mnie i nie wiem do końca jak to jest macie jakieś info na ten temat
P.s w tej firmie mamy taki system ze co 4 tyg można jeździć do Pl za nadgodziny jeżeli nazbiera sie 300 nadgodzin to wypłaca cześć jeden tydzień urlopu to 40 h
(Nadgodzina to każda godzina pow 8 h pracy i każda sobota) jak chodziłem na kurs on mi wbijal nadgodziny jak miałem prawie 200 to nie mam nic bo pierwszy egz oblalem.
Powiedzcie co o tym sądzicie

A jeżeli okaże sie ze te świstki są warte nic, napewno nic nie było o nadgodzinach bo bym tego nie podpisał dużo pieniędzy zrobiłbym prawo jazdy w Pl. Na jakich warunkach LRA robi mi to prawojazdy? Z nieba sie to nie wzięło. Dzięki za pomoc regand przy najbliższej okazji udaje sie do wróżki może polecisz jakaś ? ;)

Powrót