P
piotereks
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Zleciłem remont, podpisałem umowe na 12,5 tys. mieli skonczyc 15 sierpnia, do dzis nie ukonczono. rece opadaja bylem u rzecznika praw konsumentow, kazal pisac jakies pisma, reklamacje, jak majstry to zobaczyly to powiedzieli ze zabieraja narzedzi. wtedy sie troszke przestraszylem i kazalem konczyc i tak sie wlecze, teraz sie okazalo ze instalacje elektr. zle podlaczona. mam ich dosc i tu mam kilkam pytan
1? czy moge wziac inna firme do dokonczenia i poprawienia tego co spaprali i obciazyc ich kosztami naprawy? a jesli tak to jak to zrobic
2 - czy jest sens zawolania nadzoru budowlanego i pokazania wszystkich nieprawidlowosci aby miec podstawy do nie wyplacenia ostatniej raty?
3- czy odsetki ustawowe za zwloke liczy sie od sumy calej umowy czy tylko od wplaconej przeze mnie 80% wartosci?
pozdrawiam i czekam moze ktos odpisze doradzi.
a majstrom - zjazd niech jada na Wyspy tam paprac.
1? czy moge wziac inna firme do dokonczenia i poprawienia tego co spaprali i obciazyc ich kosztami naprawy? a jesli tak to jak to zrobic
2 - czy jest sens zawolania nadzoru budowlanego i pokazania wszystkich nieprawidlowosci aby miec podstawy do nie wyplacenia ostatniej raty?
3- czy odsetki ustawowe za zwloke liczy sie od sumy calej umowy czy tylko od wplaconej przeze mnie 80% wartosci?
pozdrawiam i czekam moze ktos odpisze doradzi.
a majstrom - zjazd niech jada na Wyspy tam paprac.