Mail od gcm@rkl.info.pl

• Autor wątku Autor wątku gizior
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gizior

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Jakieś 10 dni temu założyłem sobie konto mailowe na portalu o2.pl, adres mailowy podałem tylko jednej osobie, nigdzie tego adresu nie wpisywałem, w żadnym formularzu w internecie. Przy założeniu konta podałem tylko swoje imię i nazwisko i datę urodzenia, nawet danych adresowych nie podawałem.

Wczoraj dostałem takiego niespodziewanego maila z adresu gcm@rkl.info.pl:

Witamy,
Czekamy na kontakt dziś do godz. 20:00. Brak kontaktu uznamy jako odmowę współpracy. Zadzwoń do Kancelarii RK Legal:
Centrum Praskie Koneser, Plac Konesera 10a, I p.
03-736 Warszawa
pod nr tel. 22 250-87-02 w godz. 8-20
fax +48 22 250 87 20
mail: gcm@rkl.info.pl

Więcej informacji o tym, dlaczego warto uregulować zadłużenie na drodze polubownej znajdziesz na naszej stronie RK Legal – Strefa Dłużnika

Dział Windykacji Polubownej

Rączkowski Kwieciński Adwokaci
Centrum Praskie Koneser, Plac Konesera 10a, 1st floor, 03-736 Warsaw
T 22 250-87-02
F +48 22 250 87 20
E gcm@rkl.info.pl

RK Legal – Strefa Dłużnika

Maila odczytałem dopiero po 20, ale i tak bym tam nie zadzwonił. Spotkał się może ktoś z czymś takim? Jak dla mnie to wygląda na jakąś próbę wyłudzenia danych osobowych, bo jakbym tam zadzwonił to pewnie jakieś dane chcieliby ode mnie wyciągnąć.

Pozdrawiam
gizior

A może masz jakąś wierzytelność do splaty np. opłata za jazdę bez ważnego biletu lub coś innego.

Nic takiego nie przychodzi mi do głowy, ale nawet jakby tak było to jakim cudem dostałbym takiego maila na adres założony jakieś 10 dni temu, którego poza jedną osobą nikt nawet nie zna.

Być może to przypadek, ktoś źle wpisał adres, jakaś literówka czy coś. Zadzwoń i się dowiedz.

Zadzwoniłem, po sprawdzeniu okazało się, że mają adres mailowy, który niedawno założyłem w swojej bazie już od lat, z osobą, która tego maila miała podanego nie ma też od lat kontaktu. Być może ktoś miał kiedyś takiego maila i go zlikwidował żeby nikt się z nim nie mógł skontaktować w niewygodnych sprawach.

Dzwoniłem również do o2.pl - twierdzą, że nie ma możliwości sprawdzenia czy ktoś kiedyś zakładał takie konto a później je zlikwidował. Może można ich jednak jakoś do tego "zmusić" jakimś pismem? Jakby ktoś miał jakiś pomysł to byłbym wdzięczny.

Pewnie domagają się kontaktu, oraz uregulowania rzekomego "zadłużenia" które ma jakaś inna osoba która dysponowała takim samym adresem e-mail. Ja bym to ignorował, i czekał na ewentualną korespondencję z nakazem zapłaty, ale pewnie nie przyjdzie takowy nigdy, bo nie znają nawet adresu zamieszkania, opierają się pewnie wyłącznie na błędnym adresie e-mail.

Radzę uważać na tą kancelarię bo zadłużenie miałem 1200zl a oni mi policzyli 1500 więc poprosiłem ich o rachunek (rozliczenie wszystkich opłat egzekucyjnych itp) to mi powiedzieli że tak zadłużenie jest na kwotę 1200 zl lecz bez naliczonych opłat, gdy poprosiłem właśnie o te rozliczenie to powiedzieli mi że nie mają takiej możliwość, Więc ich poinformowałem że jak nie potraficie mi udowodnić takiego zadłużenia mogę zadeklarować jedynie 1200 zl i wysłać to tego samego dnia oni niestety odmówili i się rozłączyli

A następnego dnia dostałem od nich email że kwota 1500 zl była błędną kwotą jak oni to powiedzieli w email "Saldo zadłużenia na dzień 2019-03-12 r. wynosi 1221,33 zł. (wskazana w rozmowie kwota około 1500,00 zł opiewała na błędną sumę)"

uważajcie na takie kancelarię i proście o rozliczenie bo możecie stracić sporo pieniędzy bo 200 zl piechotą nie chodzi
Mowa o Kancelaria RKL11

Kancelaria Adwokacka Rączkowski, Kwieciński

Ostatnia edycja:
Powrót