mała kolizja

• Autor wątku Autor wątku kapen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kapen

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
czy to normalne ze jesli byla kolizja i gosc mowi ze mial pierszenstwo a ja uwazam ze wrecz przeciwnie i Policjant sledząc trasę jaka jechalismy gdzie miala miejsce kolizja stwierdzil ze to wina tamtego typa to nie zakonczyl sprawy pisząc ze to tamten zawinil tylko skierowal sprawe do sądu? Niby roznica zdan i jak sie pytalem czy napisze swoja opinie ze to tamtego wina mowil ze tak napisze.
Kiedy mogę sie udac do ubezpieczyciela?? po sprawie czy tez moge juz teraz?? i jesli nie mam zadnych danych typa to musze jechac na Policje zeby dostac nr ubezpieczenia tego goscia?

[cytat="kapen":29z8oa2m]czy to normalne ze jesli byla kolizja i gosc mowi ze mial pierszenstwo a ja uwazam ze wrecz przeciwnie i Policjant sledząc trasę jaka jechalismy gdzie miala miejsce kolizja stwierdzil ze to wina tamtego typa to nie zakonczyl sprawy pisząc ze to tamten zawinil tylko skierowal sprawe do sądu?[/cytat:29z8oa2m]
Normalne. Policjant nie ma praw do ferowania wyroków, jeśli nikt sam nie poczuje się winny, to sprawę musi rozstrzygnąć sąd.
[cytat:29z8oa2m]Niby roznica zdan i jak sie pytalem czy napisze swoja opinie ze to tamtego wina mowil ze tak napisze.[/cytat:29z8oa2m]
Niech pisze. Sąd weźmie to pod uwagę i prawdopodobnie wyrok będzie taki, jak zdanie policjanta.
[cytat:29z8oa2m]Kiedy mogę sie udac do ubezpieczyciela?? po sprawie czy tez moge juz teraz??[/cytat:29z8oa2m]
Możesz i teraz, ale i tak poczekasz na wyrok.
[cytat:29z8oa2m]i jesli nie mam zadnych danych typa to musze jechac na Policje zeby dostac nr ubezpieczenia tego goscia?[/cytat:29z8oa2m]
Inaczej się nie da, telefonicznie takich informacji raczej nie udzielają. Przyda się też Jego imię, nazwisko i adres, bo niemal na pewno będą o to pytali przy zgłaszaniu szkody.

Adresu raczej nie udostępnią.

Podadzą dane dot. numeru umowy ubezpieczenia, nazwy Ubezpieczyciela, marki i numerów rej. pojazdu oraz ewentualnie imię i nazwisko uczestnika zdarzenia.

Powrót