D
damian91a
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Dzień Dobry, kupiłem dziś polisę u przedstawiciela w biurze ubezpieczeń, w zasadzie nie spodziewałem się że można popełnić bład mając wszystko na tacy - Przejdę do rzeczy, polisę kupiłem na pakiet obowiązkowy OC + AC, w rubryce " Pojazd" Marka się zgadza, natomiast Model się nie zgadza, wpisane jest " 2.0HDI Premium 140" natomiast ja posiadam opcję BENZYNOWĄ, też 2.0 tyle że w opcji 136km. Drugi bład pewnie jest wynikiem pierwszego gdyż zazwyczaj pewnie dzieje się to automatycznie, wpisana jest nie właściwa dopuszczalne DMC. Na polisie widnieje 2080, a rzeczywiśćie jest to 1780kg.
O ile chodzi o OC to pewnie większego znaczenia to nie ma, natomiast w przypadku AC jak domniemam ubezpieczyciel może kręcić nosem, bo wpisany jest nie taki model pojazdu - Chyba że się myle i nie ma to większego znaczenia skoro polisa jest podpisana do numeru VIN i rej pojazdu.
I czy w ogóle agent ubezpieczeniowy po wystawionej i opłaconej już polisie, będzie miał możliwość jej edytowania i wpisania prawidłowego modelu?
O ile chodzi o OC to pewnie większego znaczenia to nie ma, natomiast w przypadku AC jak domniemam ubezpieczyciel może kręcić nosem, bo wpisany jest nie taki model pojazdu - Chyba że się myle i nie ma to większego znaczenia skoro polisa jest podpisana do numeru VIN i rej pojazdu.
I czy w ogóle agent ubezpieczeniowy po wystawionej i opłaconej już polisie, będzie miał możliwość jej edytowania i wpisania prawidłowego modelu?