malzenstwo polsko-brazylijskie

• Autor wątku Autor wątku iris
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
otoz czy po zawarciu zwiazku malzenskiego z obywatelem brazyli musze koniecznie zamieszkac w polsce skoro przez5lat jestem,pracuje w niemczech i mam wszystkie wazne papiery,a polske odwiedzam tylko2razy w roku.my bysmy chcieli sie pobrac w niemczech,a co dalej czy musze go gdzies zameldowac w polsce zeby pozniej dostal nasz paszport po3latach

Dziewczyny lubia chyba sambe. Wszystkie z brazylijczykami :D Życzę wam szcześcia i pieknych lat i gromadke ślicznych dzieciaczków. A zatem przejdzmy do tematu. Moje siostry maja mężów z obcych krajów. Mieszkają zagranicą (tam gdzie wszystko jest NAJ ;) ) i raczej do szarej polski nie chce im się wracać. Jaka jest procedura otrzymania Polskiego Obywatelstwa nie mieszkając w Polsce?

Kochani tylko nie Polska ja sie męczyłam trzy lata z mężem Brazylijczykiem ,żeby wziasc ślub oraz dostać kartę pobytu masakra masakra .Wstyd mi za Polskie urzędy i tych urzędasów co siedzą i nie wiedza gdzie leży Brazylia bo myślą ze Lizbona to stolica Brazylii. Naprawdę . współczuje wam bo nie jest łatwo Polska to zacofany kraj wstyd pisać ,ale to prawda .JA myślę, ze w Brazylii by było lepiej zawrzeć związek małżeński bo tam nie robią głupich problemow.No samo to ,ze dwa lata temu w Polsce było 50 Brazyliiczykow,a w Brazylii Polaków było 3 miliony .No to który kraj robi na więcej problemow oczywiście POLSKA!!!!!Pozdrawiam wszystkich i pamiętajcie jeśli się kochacie to zwyciężycie ta walkę tak jak ja i mój maż .I ostro w urzędach bo spokojnie się nic nie załatwi !!!!!

czy ktoś wie jak postępować w przypadku tego zaświadczenia o zdolnosci prawnej do zawarcia zwiazku malzenskiego? narzeczony spisal takie oświadczenie , które podpisane zostało przez świadkow i podpisane przez pracownika Urzedu Stanu Cywilnego w jego miejscowosci.
Niestety w polskim USC odsyłają nas do sądu w celu zwolnienia z przedłożenia tego dokumenty ponieważ Brazylia nie wydaje takiego zaswiadczenia.
Czy ktoś przechodził przez ten proces?

Powrót