G
gibalsky
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Witam, mam taką niecodzienną sprawę. Mam dwie siostry. Obie mieszkają w domu ze mną i moimi rodzicami. Jedna z nich poznała na studiach obywatela Turcji, z którym po dwóch miesiącach wzięła ślub, a ten od razu wprowadził się do nas, bez jakiejkolwiek rozmowy o to czy w ogóle wyrażamy zgodę. Turek stwierdził, że moją siostrę kocha, ale też ucieka przed służbą wojskową, a teraz już jest obywatelem Polski. Nigdzie nie pracuje, całe dnie leży przed telewizorem, nic nie robi. jednak najgorsze jest to, że psychicznie terroryzuje moją rodzinę, poza oczywiście swoją żoną. I o ile męska część rodziny się nie daje, o tyle mama i siostra są na skraju wyczerpania.
Czy można coś w tej sytuacji zrobić? Normalne polubowne rozmowy na temat tego, żeby np. wynajęli coś sobie, spełzły na niczym. Jemu tu dobrze, bo nic nie musi robić, a inni go utrzymują. Czy jest jakaś szansa, aby skorzystać z prawa do deportacji, lub w jakiś inny sposób pozbyć się go z naszego domu?
Czy można coś w tej sytuacji zrobić? Normalne polubowne rozmowy na temat tego, żeby np. wynajęli coś sobie, spełzły na niczym. Jemu tu dobrze, bo nic nie musi robić, a inni go utrzymują. Czy jest jakaś szansa, aby skorzystać z prawa do deportacji, lub w jakiś inny sposób pozbyć się go z naszego domu?