Małżestwo za wize.

• Autor wątku Autor wątku happy87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

happy87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Może ktoś z Was kiedyś spotkał się z taką sytuacją:
Mieszkam w UK ponad 4 lata... Ponad rok temu poznałam pewnego mezczyzne... zaczeliśmy sie spotykać mimo tego, ze wiedzialam, ze ma zone... Powtarza mi, ze ozenil sie z nia tylko dla wizy.
Pochodzion z Karaibow. Ona jest Angielka.
Mam pytanie... ile lat musi trwac to malzestwo, zeby on mogl wziac rozwod i legalnie zostac w UK? Czy istnieje jakies inne wyjscie? Np rozwod przed uplywem tego "bezpiecznego" okresu np z powodu, ze okazalo sie zezona jest bezplodna?
Prosze o podpowiedz...

W bezpłodność żony twojego wybranka nikt nie uwierzy na słowo honoru.
Pozatym w urzędach imigracyjnych (nie wiem jak to się fachowo tam nazywa) przerabiali już multum takich kombinacji dlatego teraz są przeczuleni na punkcie różnych chorób, bezpłodności, kłótni itp. A sprawa jest taka że jakiś fałszywy krok może doprowadzić do deportacji twojego wybranka z powrotem do kukuczambu.

Najlepiej byłoby spytać na jakimś anglojęzycznym forum gdzie lepiej będą znali tamtejsze prawo od nas.

Watek nie nalezy do dyskusjo ogólnej. Należy przenieść do prawa WIelkiej Brytanii.

https://www.gov.uk/government/organisations/uk-visas-and-immigration

Wszystko co musisz wiedziec o UK Visa. Dodam tylko, ze nie kazdy przypadek jest taki sam (na jakiej wizie przebywalo sie w UK, czy w okresie przebywania w UK sie pracowalo, pobieralo benefity, mieszkalo razem, bylo kiedykolwiek karanym, czy ma sie 'residental permit' etc.) Ostatnio prawo imigracyjne zmienia sie jak w kalejdoskopie, proponuje zainwestwac w adwokata.

BTW Nie, azebym byl wscibski, ale moze warto przed podjeciem tak waznej decyzji sprawdzic swojego wybranka? Moze pali mu sie grunt pod nogami, byla pseudo-zona grozi deportacja jesli sie nie da ekstra kasy i szuka kogos z EU paszportem? (z autopsji wiem, ze ogarniecie wizy dla partnera Polki w UK jest prostsze niz wiza dla partnera ktory poslubil Angielke - glupie i bez sensu ale prawdziwe). Moze juz skonczyla mu sie wiza? Nie chce zapeszac, ale naprawde bylo mase takich przypadkow... Wszystko mozna sprawdzic...

Niedawno był program angielski emitowany bodajże na TVN style o takich oszustach.

Powrót