Z
znakorla
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
W skrócie sprawa wygląda tak. W lipcu zeszłego roku dostałem od komornika wezwanie do zapłaty za coś czego nie zrobiłem. W wezwaniu były moje dane tzn. imię, nazwisko, adres się zgadzały. Imiona rodziców nie zgadzały się tak samo jak data urodzenia, kod pocztowy miejscowości.Nawet nie wiedziałem o co chodzi, więc skontaktowałem się z komornikiem. Oczywiście nie chciał mi udzielić żadnych informacji,więc złożyłem wniosek do prokuratury. Dzisiaj dostałem pismo,że sprawa o przekroczenie uprawnień przez komornika została umorzona ponieważ komornik nie jest zobligowany do weryfikacji moich danych osobowych a postępowanie wszczął na wniosek firmy windykacyjnej GPPI.Od tej firmy nigdy nie dostałem żadnego wezwania do zapłaty ani nic innego.Komornik twierdził,że powiadomienie o wszczęciu postępowania odebrała moja żona (której nie mam) a ja się z nim nie kontaktowałem. POMOCY! Co mam teraz zrobić. Złożyć doniesienie przeciwko tej firmie windykacyjnej? Odwoływać się od tej decyzji prokuratury? Nie będę przecież płacił bo ktoś podał gdzieś moje dane i nawet do końca nie prawdziwe. Chyba muszą w takiej sprawie spisać mnie z jakiegoś dokumentu toż. Nie rozumiem naszego polskiego prawa. Proszę pomóżcie