Mam poważny problem

• Autor wątku Autor wątku byku_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

byku_

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam mam poważny problem,ale może przedstawię sie.
Jestem Marcin i mam 16lat a problem mam taki gdyż ojciec ciągle pije do pracy nie chce mu sie chodzić a w ciągu 6miesięcy był w 3zakładach pracy...
matka nie wie co robić a rozwodu nie weźmie bo nie mamy się gdzie podziać gdyż dom należy do niego... i w dodatku ma dług w wyskości 20k zł.
Pomocy co robić bo ja już nie daję rady...
muszę z szkoły uciekać by zdążyć do pracy aby pomóc w utrzymaniu domu dobrze że chodź matki nie bije ani siostry bo ja bym sobie w kasze podmuchać nie dał bym.
Co zrobić???
Przepraszam za błędy ortograficznie,interpunkcyjne ale to braki w polskim...

ale jakiej pomocy oczekujesz? psychologicznej? prawnej (w jakim zakresie)...? innej...?

pierwszą osobąktóra moze ci pomóc to pedadog szkolny !! jak widzę masz dostęp do internetu znajdziesz tu informacje o fundacjach pomagających takim rodzinom niestety cieżko okreslic /patologicznej/ najprosciej i naprawdtam najszybciej znajdziesz pomoc . Powodzenia

Do 14 września należy składać wnioski do pedagoga szkolnego o stypendium dla uczniów, których dochód nie przekracza 504 zł brutto (niewiele ponad 300 zł netto, czyli to, co się dostaje na rękę). No cóż... Nie masz łatwo (jesli piszesz serio).

tak piszę serio
dzięki wielkie ludzie za poradę
heja :brawo:
ps. nie mam u siebie w domu kompa tylko u kuzynka jestem :P

No to, chłopie... Dużo cierpliwości życzę; A lokalny MOPS powiadomiony? Robi coś, pomaga?

Powrót