M
marcinbejtman56
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Sam nie wiem od czego zacząć. Zaraz po maturze wyprowadziłem się do innego miasta żeby odizolować się od toksycznej rodziny. Minęło już siedem lat od studiów. Wczoraj zauważyłem ze z mojego konta zniknęło kilka stów, zaniepokoiło mnie to. Zacząłem przeszukiwać swoje konto i trafiłem na dane komornika z Warszawy który zajął mój rachunek. Adres zameldowania mam dalej tam gdzie rodzina, zadzwoniłem do nich i dowiedziałem się że kiedyś kilka lat temu przychodziły listy że mam nie uregulowaną umowę z Tmobile, kiedyś miałem u nich internet, a ta należność to jakieś ubezpieczenie o którym nie było mi wprost powiedziane (za głupote i nieczytanie umów trzeba płacić) Z góry pragnę nadmienić że swój dług zamierzam zapłacić, nie chce uciekać tylko pozbyć się problemu. A teraz moje pytanie. Czy komornik może mnie znaleźć w miejscu zamieszkania, skoro meldunek mam w innym mieście a mieszkanie które wynajmuję jest na moją dziewczynę? Listy z pracy przychodzą też na adres tam gdzie mam meldunek. Bardzo boje się że lada dzień przyjedzie do mnie komornik i zabierze mi wszystko. Jestem laikiem w tej kwestii i profesję komornika widzę tak że nie interesuje go czy dłużnik płaci czy nie, zwyczajnie przyjeżdza i zabiera mienie. Dlatego pytam się czy może mnie znaleźć bo chce uregulować dług za nim to nastąpi. Z góry dziękuje za odpowiedz.