mam pytanko prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku aga88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aga88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam pisze poniewaz chcialam sie dowiedziec co do kaucji.Moj chlopak ma juz prawomocny wyrok i chcialam sie dowiedziec czy mozzna bylo by zamienic wyrok na kaucje ??

kaucję wpłaca się jako środek zapobiegawczy w przypadku tymczasowego aresztowania- w przypadku zasądzonego już wyroku nie ma czegoś takiego jak kaucja- wyrok trzeba odbyć a o wcześniejsze warunkowe zwolnienie z zakł karnego można się ubiegać po odbyciu połowy kary w przypadku 1 raz karanego.

no on jest pierwszy raz karany i myslelismy ze nie bedzie musa isc do wiezienia:/ ze moze sie uda z ta kaucja bo to naprawde sa wybryki za ktore on zosal skazany.Napewno nic nie da sie zrobic??:(

to nie jest kara w zawieszeniu?

jaki to jest wyrok?

nie niestety nie w zawieszenieu dostal cztery lata za drobne kradzieze

4 lata bezwzgl za drobne kradzieże to musiało być sporo tych kradzieży i chyba jest to wyrok łączny...

Wyrok jest prawomocny?

Jesli wyrok jest prawomocny to niestety trzeba go "odsiedzieć", w przypadku tak dużego wyroku może dostać grupę p1 ale to trudno powiedzieć...więcej doweisz się w dziale więziennictwo :ok:

tak jest on prawo mocny :( co to jest tagrupa p1??

poczytaj proszę posty w dziale więziennictwo, zerknij również tam na temat wolny- na pewno znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

osadzony z chwilą stawienia się w zakł karnym- no po paru dniach- najpierw jest w celi przejściowej- stawiany jest na komisję która przydziela mu grupę- czyli p1,p2,p3- od grupy zależy ile będzie miał widzeń, czy będzie zamknięty w celi czy też nie- dużo pisania- w dziale więziennictwo to wszystko jest...

Niestety nie można wpłacić kaucji- gdyby to było takie łatwe nie mielibyśmy takiego przepenienia w zakł karnych :? wyrok trzeba odsiedzieć, a gdy miną 2 lata- czyli połowa kary to może się starać o warunkowe- ale nie nastawiaj się, że je dostanie- zależy to przede wszystkim od konkretnego zakł karnego w jaki będzie i od wielu innych czynników- ale mało kto wychodzi po połowie kary- raczej po 3/4- więc nastaw się, że chłopak odsiedzi ok 3 lat...

hmm a jak bylam u bardzo dobrego prawnika to powiedzial ze odsiedzi 6 miesiecy i bedzie sie mogl starac o wyjscie,wiec ja juz nie wiem :-(

na pewno nie zgodnie z kkw o warunkowe można strać po 1/2 kary

musisz wiedzieć czy to jest jeden wyrok? może to jest parę wyroków które podlegają łączeniu?
może to wcale nie jest wyrok 4 lat?

bo jesli jest to bezwzględna kara 4 lat więzienia i wyrok jest prawomocny to odsiedzi conajmniej 2 lata i jesli po nich wyjdzie to będzie cud...ale może słuchaj tego bardzo dobrego prawnika- na pewno wziął też bradzo dobre pieniądze...

tak to sa polaczone wyroki to nie jest tylko jedno wykroczenie tylko kilkanascie.A prawnik nie wzial tak wiele :P bo ja bylam tylko na kosnyltacji.A jeszcze jedno chcialam sie ciebiespytac skad ty tak duzo wiesz?? (pytam grzecznie nie zaczepnie)

z autopsji :D , poza tym przerobiłam już z 6 prawników i sama przekopałam sie przez kkw i kk :D

czyli jest jeden wyrok łączny tak? zapadł na 1 sprawie? nie jest tak, że było parę wyroków?- bo jesli było ich parę to jest szansa na łączny i zmniejszenie wyroku...

hehe acha to widze ze masz spore doswiadczenie.

tak jest laczny,zostalo chyba polaczone kilka wystepkow nie nie zapadlo na 1 sprawie bylo ich wicej bo caly czas sie odwolywali.Ale taraz tak mysle ze gdyby sie nie odwolywal to juz dawno sprawa byla by przedawniona ale niestety to nastapuje po prawomocnym wyroku :/

przedawnienie następuje po 15 latach...i to też tak nie jest do końca...

czyli jest zasądzony jeden wyrok łączny tak? nie rozumiem- jak by się nie odwoływał to sprawa by się przedawniła? jakim cudem?

bo ta sprawa juz sie toczy od dlugiego czasu od bardzo dlugiego czasu i gdyby sie nie odwolywal i zapadl by wyrok prawomocny to juz by sie przedawnia.A prawomocny wyrok zapadl jakis miesiac temu.A jeszcze jedo mam pytanko o co chodzi z ta amnestiaa??

To ja sie podepne,chodzi mi własnie o przedawnienie,moja sprawa ciągnie sie w sadach od 12 lat (paserstwo).Za 1 razem zostałem uniewinniony,ale prokurator sie odwołał i teraz dostałem wyrok w zawieszeniu na 2 lata i mam pytanie czy warto skladac aplelacje i odkladac to w czasie i po jakim czasie taka sprawa moze sie przedawnic ( jezeli wogle moze :what: )
I nie wiem czy warto skladac apelacje czy olac to.Ze względu na prace wolałyb byc jednak niekarany.
Dzięki za odpowiedz

z czego mi wiadomo to w przypadku 1 wyroku może się ubiegać o warunkowe po upłynięciu 1/3 wyroku...

Powrót