Mama zmarla i gotowka u ojca.

• Autor wątku Autor wątku Jacek23333
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jacek23333

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, tak sie nieszczesliwie zlozylo ze moja mama zmarla, przyczynil sie do tego ojciec posrednio ale nie o tym, chodzi o odzyskanie od ojca zgodnie z prawem spadkowym jakichs tam pieniazkow.
Przedstawie jak sprawa wyglada:
Ojciec cale zycie odkladal sobie pieniadze na konto , dajac mamie na zycie jakies drobne tylko , praktycznie ona utrzymywala mieszkanie itp....ojciec bardzo kocha pieniadze, ponad wszystko (doslownie), jakis rok temu wybral wszystko z konta i trzyma w domu, ok 60 000zl. Sprawa jest nie latwa bo normalny czlowiek to raczej nie jest, tak jak napisalem wczesniej kocha pieniadze ponad wszystko , od momentu wybrania pieniedzy z konta caly czas powtarza ze je spali (mieszkanie tez , nie wykupione) i nikt niczego nie dostanie, podobno jego brat ma upowaznienie na te pieniadze , ale teraz to juz wg. ojca i jemu tez nic nie da tylko spali.
Jaka moze byc droga zgodna z prawem zeby to zabezpieczyc, ja naprawde nic nie chce ponad to co wg. prawa sie nalezy? Przypuszczam ze jak ojciec sie dowie ze ktos cos od niego w tym wzgledzie probuje odzyskac, to albo spali naprawde, ukryje gdzies indziej, odda mimo wszystko bratu, i nie bedzie sladu ze to byly jego i matki pieniadze. Oczywiscie mama i ojciec nie mieli rozdzielnosci majatkowej. Ja jestem jedynym synem.
Wogole jest sens o to walczyc?.....tak szczerze....chociaz nie jestem sadem i nie powinienem tego robic, uszczerbek (zgodnie z prawem) z tych pieniedzy bylby najwieksza kara dla ojca za to co zrobil mamie. Generalnie nie mialem z takimi sprawami doczynienia , nie wiem czy warto, pewnie musialbym wziac adwokata , tylko czy honorarium dla adwokata nie zje tego wszystkiego co dalo by sie sciagnac......chociaz i tak bylbym usatysfakcjonowany z wiadomych powodow.
Pozdrawiam i licze na odpowiedz.
Jacek 23333

no ale to są pieniądze ojca (z jego konta) i może z nimi zrobić wszystko co zechce - spalić też.....

Aha, rozumiem w takim razie ze nic sie nie nalezy?
Z tym ze chyba niszczenie pieniedzy to jest karalne..?

no, jak się to komuś udowodni.... jak np. pójdzie do lasu i spali, to sam rozumiesz.....

Powrót