M
macmac123.
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 33
Witam.
Chodzi o to że dostałem mandat za jazdę bez biletu ale to mandat z przed 5 lat i nawet nie wiem czy to ja jechałem czy ktoś podał moje dane a na 100% nic nie podpisywałem. Tak więc wysyłałem im pismo o nękaniu i przedawnieniu mandatu itp. Bo z tego co się orientuję to po 2 lata jest już nie ważny a on ma już ponad 5.
Dziś dostałem pismo od tej Przewozy regionalnie spółka zoo Biuro windykacji Należności przewozowych Gniezno ul. Lecha 10.
"Z przykrością stwierdzamy że do dnia dzisiejszego nie Odnotowaliśmy wpłat zasądzonej sądowym nakazem zapłaty w postępowaniu upominawczym."
To znaczy że oni założyli mi sprawę i sąd nakazał mi zapłacić ?
Nie przypominam sobie żebym miał taką sprawę...
Na dole napisanie jest jeszcze.
1. Ogółem należność główna 127zl
2. Przysądzone koszty i odsetki 112zl
3. Odsetki za zwłokę 91zl
4. Zapłacono 127zl
Nie bardzo rozumiem tego punktu 4. Ja nic nie płaciłem jak to jest ??
Bardzo proszę kogoś o pomoc co mogę zrobić z tą sprawą.
Dodam że oni straszą mnie o jakimś Kruku czy czymś i co chwile wysyłają mi jakieś listy itp. Trochę robi się to już krępujące bo nigdy nie jechałem takim autobusem, ani nie miałem sprawy w sądzie bo nawet nie dostałem zawiadomienia itp.
Pozdrawiam
Chodzi o to że dostałem mandat za jazdę bez biletu ale to mandat z przed 5 lat i nawet nie wiem czy to ja jechałem czy ktoś podał moje dane a na 100% nic nie podpisywałem. Tak więc wysyłałem im pismo o nękaniu i przedawnieniu mandatu itp. Bo z tego co się orientuję to po 2 lata jest już nie ważny a on ma już ponad 5.
Dziś dostałem pismo od tej Przewozy regionalnie spółka zoo Biuro windykacji Należności przewozowych Gniezno ul. Lecha 10.
"Z przykrością stwierdzamy że do dnia dzisiejszego nie Odnotowaliśmy wpłat zasądzonej sądowym nakazem zapłaty w postępowaniu upominawczym."
To znaczy że oni założyli mi sprawę i sąd nakazał mi zapłacić ?
Nie przypominam sobie żebym miał taką sprawę...
Na dole napisanie jest jeszcze.
1. Ogółem należność główna 127zl
2. Przysądzone koszty i odsetki 112zl
3. Odsetki za zwłokę 91zl
4. Zapłacono 127zl
Nie bardzo rozumiem tego punktu 4. Ja nic nie płaciłem jak to jest ??
Bardzo proszę kogoś o pomoc co mogę zrobić z tą sprawą.
Dodam że oni straszą mnie o jakimś Kruku czy czymś i co chwile wysyłają mi jakieś listy itp. Trochę robi się to już krępujące bo nigdy nie jechałem takim autobusem, ani nie miałem sprawy w sądzie bo nawet nie dostałem zawiadomienia itp.
Pozdrawiam