Mandat Karny Kredytowany

• Autor wątku Autor wątku SkN_11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SkN_11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam.
14.05.2010 r. dostałem Mandat kredytowany w wysokości 150 zł z Art. 51 KW za zakłócanie łaski porządku publicznego.
Mandat zapłaciłem na poczcie dziś tj. 07.04.2011 r.
Zapłaciłem 150 zł ponieważ pani na poczcie powiedziała mi, że jej system nie nalicza odsetek.
Moje pytanie brzmi czy w ogóle odsetki z tego tytułu były naliczane i czy będę pociągnięty do spłaty tychże odsetek, czy też po uregulowaniu mandatu będę miał już spokój?
Dodam, że pracuje ale wcześniej nie miałem możliwości zapłacania tego mandatu.
Bardzo o proszę o jak najszybszą odpowiedź, ponieważ jest to dla mnie niezwykle ważne. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Od mandatow nie ma odsetek.
Dopiero gdyby komornik sie dobral to by byly dodatkowe koszta wiec nie ma tematu. Wsio ok.

Nie tyle komornik co urząd skarbowy. Czy coś zabrali okaże się przy rozliczeniu PIT'a jeśli planuje Pan mieć zwrot.

Chodzi o to że dostałem zwrot podatku.
Więc jak teraz może wyglądać sytuacja??

W zasadzie to oczekuje na zwrot podatku w wysokości 278 zł.

Proszę nie pisać post pod postem, jest opcja edytuj przez 20 minut.

Jeśli będzie jakieś zajęcie ze zwrotu to zostanie Pan listownie poinformowany.

Przepraszam nie wiedziałem.
A co w takim razie z pieniędzmi które dziś zapłaciłem?

No nic, dobrze że Pan zapłacić. Przecież ja nie twierdzę, że Panu na pewno zabiorą. Proszę na zapas się nie martwić, bo to na tym etapie nie ma sensu.

Jeszcze jedno pytanie jeśli można.
Dajmy na to że ze zwrotu zabrali 150 zł plus odsetki, więc co wtedy z dzisiaj wpłaconymi pieniędzmi?

Zostaną zwrócone.

Proszę przestać mówić o tych odsetkach. Co najwyżej koszty egzekucji są pobierane w takim wypadku.

Powrót