Mandat, komornik, osoba bezrobotna

• Autor wątku Autor wątku Disater
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
D

Disater

Użytkownik
Odpowiedzi
193
Witam, mam 20 lat, obecnie mieszkam z rodzicami i nie pracuję.
jeśli dostanę mandat albo opłatę dodatkową za przejazd bez biletu i nie zapłacę to spr idzie do sadu i wejdzie komornik, ale skoro nie pracuję a mieszkanie i wszystkie rzeczy w nim nie są moję to czy komornik bedzie mial prawo cos zabrać?

RE: Mandat

Nie za dużo kombinacji?

Weż sie do roboty, nie jeżdżij bez biletu, nie łam prawa i

nie będziesz miał takich dylematów.

W zasadzie to wejdzie, zajmie co się da i pozostawi tobie oraz rodzicom udowadnianie, że to ich własność nie twoja. A nie sądzę, że faktury macie wszystkie i do tego imienne.

Nie za dużo kombinacji?

Weż sie do roboty, nie jeżdżij bez biletu, nie łam prawa i

nie będziesz miał takich dylematów.

Nie prosiłem Cię o radę co mam robić. Przedstawiona sytuacja jest fikcyjna i po prostu byłem ciekaw co się stanie, więc pozostało mi jedynie podziękować firondelowi za odpowiedź.

Disater napisał:
Nie prosiłem Cię o radę co mam robić.

Nie czuj się urażony.
Na Forum większość potrzebuje pomocy niekiedy w najdramatyczniejszych sytuacjach.
Życie pełne jest tragedii, problemów i kłopotów.
Nie ma potrzeby wymyślać fikcyjnych zdarzeń, wystarczy przejrzeć wątki i posty.

Generalnie ze wszelkimi mandatami jest tak że człowiek myśli,kalkuluje,kombinuje,zakłada tematy a potem i tak uświadamia sobie że najlepszym wyjściem jest zapłacenie i zakończenie sprawy.A wejść i zabrać może co mu się podoba.Jeżeli ludziom zabierali ciągniki i samochody nie będące ich własnością(co było potwierdzone fakturami),to co to dla komornika zająć telewizor.

komornik nie ma prawa zabierac wszystkiego ustawa mowi co musi Ci zostawic, okresla ile kuz , owiec , kur musi byc wolne od egzekucji itp.

Poniewaz masz tyle co na sobie , to nie moze nic Ci zabrac.
Takie jest prawo ale z zasady komornicy to **** plazme nalezaca do Twoich rodzicow.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
A jak nazwać tego, który pożyczył pieniądze i nie oddaje?

Nie czuj się urażony.
Na Forum większość potrzebuje pomocy niekiedy w najdramatyczniejszych sytuacjach.
Życie pełne jest tragedii, problemów i kłopotów.
Nie ma potrzeby wymyślać fikcyjnych zdarzeń, wystarczy przejrzeć wątki i posty.

Zadałem pytanie, nie znasz odpowiedzi to się nie wypowiadaj, bo nic nie wnosisz, a spamujesz.

Czy fakt życia na koszt rodziców nie posiadania dochodu ani żadnych wartościowych rzeczy powoduje że uniknie Pan konsekwencji łamania prawa? Nie tak nie jest komornik już skutecznie wyegzekwuje należność jak nie teraz to jak zacznie Pan pracować wejdzie na pensje, może też zablokować konto bankowe - zostawi tylko kwotę wolną od potrąceń. Nie polecam też wchodzenia na drogę sądową z powodu jakiegoś wykroczenia za które normalnie mógł by Pan dostać mandat. Wielu pracodawców np.zagranicą lub też w Polsce wymaga zaświadczenia o niekaralności i..... będzie miał Pan zamknięta drogę przez jakąś głupią sytuację z prawem.

Czy warto?

Dobrze, ale moje pytanie brzmiało: ...czy komornik bedzie mial prawo coś zabrać?
więc po raz kolejny piszę, że takie wymysły mnie nie interesują.
Nie znasz odpowiedzi na pytanie to dziękuję., do widzenia.

Jeśli nie ma Pan imiennej faktury na wszystkie wartościowe rzeczy w domu to będzie miał prawo tą rzecz zabrać.

Jakiś frajer to wymyślał, bo jeśli kupie od osoby fizycznej np. telewizor, to faktury nie dostanę, ponieważ osoba fizyczna nie może jej wystawić i wtedy komornik może to zabrać, bo nie ma faktury imiennej, hahaha, żenada.

Nieważne kto wymyślał, ważne, że wymyślił i chcesz czy nie musisz się do tego stosować.
ponieważ osoba fizyczna nie może jej wystawić i wtedy komornik może to zabrać, bo nie ma faktury imiennej
Ale możecie umowę spisać.

Disater napisał:
Nie prosiłem Cię o radę co mam robić. Przedstawiona sytuacja jest fikcyjna
Nie za ostro sobie poczynasz?
Forum nie służy do wymyślania różnych historii i zabierania czasu i miejsca ludziom którzy potrzebują pilnej rady i pomocy.
Nie zwracaj innym uwagi jeżeli sam jesteś nie fair!

Gdzie jest napisane, że nie mogę się pytać o rzeczy które nie miały miejsca ?
Nie wiem czegoś, to się pytam, a jeśli ktoś odpisuje jak frajer to tak go traktuje.

Disater napisał:
Jakiś frajer to wymyślał, bo jeśli kupie od osoby fizycznej np. telewizor, to faktury nie dostanę, ponieważ osoba fizyczna nie może jej wystawić i wtedy komornik może to zabrać, bo nie ma faktury imiennej, hahaha, żenada.

Cwaniakujesz a masz miód w ......Umowa cywilnoprawna jaką kombinujesz zawrzeć, powinna być zgłoszona w US i odprowadzony podatek. Inaczej jest świstkiem papieru i komornik może ja zignorować. Patent jest znany i nie działa.

anka22639 napisał:
Wielu pracodawców np.zagranicą lub też w Polsce wymaga zaświadczenia o niekaralności i..... będzie miał Pan zamknięta drogę przez jakąś głupią sytuację z prawem.

Czy warto?

Anka co ty piszesz?

Disater napisał:
Nie znasz odpowiedzi na pytanie to dziękuję., do widzenia.

Disater napisał:
jeśli ktoś odpisuje jak frajer to tak go traktuje.

Nikt Ciebie na Forum nie obraził i nie używał w stosunku do Ciebie słów powszechnie uznawanych za obrażliwe.
A w regulaminie na który się powołujesz jest chyba również wzmianka o zachowaniu kultury i słownictwa.

Disater napisał:

Tak dla Twojej informacji, nawet jak Rodzice będą mieli telewizor z imiennym rachunkiem, Komornik też może zająć.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót