Mandat MPK - Windykacja EOS

• Autor wątku Autor wątku Seidhe
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Seidhe

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dostałem pismo od EOS, w którym wzywają mnie do zapłaty 151,8 zł termin zapłaty minął 31.08.2013(odebrałem pismo już we wrześniu) czy tak jak jest napisane mogą mi wytoczyć sprawę sądową? Mandatu nawet nie przyjąłem byłem wkurzony z resztą jestem uczniem i nie mam z czego tego spłacić.

A kiedy była nałożona opłata dodatkowa za jazdę bez biletu?

Jakoś w styczniu także na pewno nie jest przedawnione. Może pójść do nich i zacząć wkręcać, że to nie ja? Nie ma mojego podpisu dowód zgubiłem, ale się znalazł ;) idiotyczne, ale coś musze z tym zrobić no chyba, że po prostu wpiszą mnie w rejestr długów w przyszłym roku kończe szkołe pójde do pracy to się spłace.

Seidhe napisał:
Może pójść do nich i zacząć wkręcać, że to nie ja?
Nie ma co kombinować, jeśli jechałeś bez biletu to zapłać, bo jeśli skierują sprawę do sądu a później do komornika to zapłacisz kilka razy więcej.

Jakby mi to nie sprawiało problemu to bym zapłacił. Ponoć jeśli kwota nie przekracza jakiejś sumy to jest bez problemu mógłby to ktoś potwierdzić/zanegować? Albo co mógłbym zrobić żeby to odroczyć.

Poproś o rozłożenie na raty, argumentując tym że nie pracujesz tylko się uczysz.

Powrót