Mandat MPK z 2004 roku

• Autor wątku Autor wątku gucio80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
marian.pazdzioch napisał:
Postepowanie komornicze będzie umorzone, jak o to wniesiesz do komornika i załączysz postanowienie sądu o skutecznym wniesieniu sprzeciwu

Witam.
Postępowanie zostało umorzone, jednak w formularzu SP w punkcie (6. Zakres zaskarżenia nakazu lub wyroku zaocznego) wpisałam (Anulować odsetek od należności głównej...w wysokości 133zł oraz postępowanie komornicze) i wczoraj dostałam list z sądu o następującej treści:

"Wezwanie do uzupełnienia braków formalnych.
Wzywa pozwaną do sprecyzowania wniosku zawartego w punkcie 6 formularza sprzeciwu określonego jako anulowanie postepowania komorniczego poprzez podanie,czy wnioskiem tym wnosi o zawieszenie postępowania komorniczego, czy tez może składa zażalenie na postanowienie o nadaniu nakazowi zapłaty klauzuli wykonalności czy też wniosek ma inny charakter-jaki?"

Chyba nie potrzebnie pisałam o tym komorniku w formularzu SP skoro postępowanie zostało umorzone. Byłam w sądzie i rozmawiałam z sędzią i on powiedział że nie może mi nic powiedzieć jak to napisać bo on może być sędzią w tej sprawie, że ja sama muszę to zrobić.

Pisze się że nakaz zaskarżasz w całości - i po temacie

Dzieki za odpowiedź. Czy trzeba ponownie wypełnić ten formularz czy po prostu na kartce napisać "w sprawie uzupełnienia braków formalnych do punktu 6: Nakaz zapłaty zaskarżam w całości" ?

Napisz, że zaskarżasz nakaz w całości, natomiast cofasz wszystkie pozostałe wnioski zawarte w pkt 6.

Powrót