C
Cotaku
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam a więc sytuacja wygląda następująco. Dziś kupiłem bilet autobusowy i wsiadłem do autobusu chciałem dojechać na ul. Rejtana, a wsiadłem na ul.Narutowicza następny przystankiem był dworzec kolejowy. Po czym kierowca mówi mi że to ostatni przystanek i się pytam. Jak dojechać do Galerii na co kierowca mi mówi że ma przerwę 15min (zależało mi na czasie) i że autobus który stoi przed nami jedzie na 7min do Galerii i mogę się tam przesiąść, no to się przesiadłem (Drugi raz w życiu autobusem jechałem). No i pojechaliśmy, na przed ostatnim przystanku wsiadło 2 kanarów, i kontrolowali bilety po czym na ostatnim przystanku mnie kontrolowali i mówili że mam nie ważny bilet. Całą sytuację tłumaczyłem że drugi raz jadę autobusem w życiu i że kierowca mówił że mogę się tam przesiąść po czym został mi wystawiony mandat w wysokości 94.50zł, nie mam pojęcia co zrobić ponieważ mam 16 lat jestem osobą nie pracującą tylko się uczę zaznaczę że miałem bilet ulgowy oraz legitymację. I czy jest taka możliwość aby odwołać się od mandatu? (Zdj mandatu w załączniku) oraz mam pytanie w związku z pod punktem 2. czy jeśli bym nie mógł się odwołać to kara by była zmniejszona do 27zł? Proszę o szybką odpowiedź. Jeśli zły dział proszę o przeniesienie.
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.