Mandat Niemcy fotoradar

• Autor wątku Autor wątku TheNike1948
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Hmmm... znajomy dostal mandat do PL jakis niecaly miesiac po wykroczeniu z kwota do zaplaty. Nie chcieli zadnych wyjasnien.

Dark12121
Dostałeś w końcu ten mandat? Ja też odesłałem im informacje przez konto w internecie, że to ja prowadziłem auto i już 1,5 miesiąca czekam na mandat. Czy to może trwać tak długo? Planuję wyjazd do Niemiec i nie chciałbym się zdziwić...

Koledzy A ja mnialem przygodę w Berlinie na czerwonym świetle aparat mi zrobił zdjęcie przyszło pismo o zapytanie kto kierował ale ja nie odpisywałem potem przyszło za podpisem ale nie odebrałem pisma z polizei wczoraj tak napisałem z ciekawości do polizei w Berlinie zapytaniem ile mam zapłacić za mandat i gdzie się to płaci to mi odpisali coś takiego

Sehr geehrter Herr Zbigview ,

das Verfahren ist seit 11.05.2018 eingestellt, da der Bußgeldbescheid nicht zugestellt werden konnte.

Mit freundlichen Grüßen
K. Krüger

Der Polizeipräsident in Berlin
Referat Verkehrsordnungswidrigkeiten
Magazinstr. 5
10179 Berlin
Bussgeldstelle@bowi.berlin.de

Dodam że kupiłem auto od Niemca i godzinę później jak wracałem do domu tym autem to załapałem fotkę na światłach czerwone mnialem

Ostatnia edycja:
Postępowanie zostało wstrzymane, bo nikt nie odebrał korespondencji, ale teraz pewnie wznowią skoro ciekaw byłeś.

Witam wczoraj byłem w Berlinie i wracając na parking znalazłem to za wycieraczką,czy mógłby ktoś mi to przetłumaczyć bo nie wiem czy to jest informacja czy mandat za który muszę zapłacić
z góry dziękuje

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Popełniłes wykroczenie drogowe i otrzymasz wkrótce dokumenty do wypełnienia i mandat. Jeśli chcesz sobie tego oszczędzic, masz przelać wysokosć mandatu na wskazane tam konto.

Powrót