K
kola60
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Moja firma dostała w dniu wczorajszym tj 02-10-2013 ze strazy miejskiej w Górze zdjecie z fotoradaru z prosba o wskazanie kierujacego w dniu 14-08-2013 autem na zdjeciu na terenie gdzie było ograniczenie do 40 a ja niby jechałem 51 na godzinę z propozycją przyjęcia mandatu na kwote 100 zl gdzie taryfikator przyjmuje za przekroczenie od 11-20 km mandat w wysokosci od 50 do 100 zł. Dodatkowo poniewaz auto jest w leasingu szef dostał od Europejskiego Funduszu Leasingowego fakturę do zapłaty na kwote 62 zł za udzielenie strazy miejskiej informacji o włascicielu auta. Nie wypieram się byłem kierowcą tego auta w tym dniu - jednakze uwazam, ze wysokosc mandatu nie jest adekwatna do przekroczenia predkosci biorac pod uwage bład wskazania fotoradarów. Mam pytania: czy mogę odmówic zapłąty mandatu w kwocie 100 zł i pertraktowac obnizenie wysokosci mandatu - a drugie kto ma pokryc koszt udzielenia wiadomosci przez EFL ( 62 zł) dla strazy miejskiej o włąscicielu auta, wlasciciel auta a mój pracodawca, chce mnie obciązyc tą kwota. Czyli przekroczenie predkosci ma mnie kosztowac razem 162 zł Co począc
. pomozcie :help:
Ostatnia edycja: