"Mandat" oplata dodatkowa za brak oplaty za parkowanie

• Autor wątku Autor wątku kamileona
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamileona

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Wrzuciłam pieniądze do parkomatu, ale urządzenie nie wydało mi bileciku (dowodu ze zapłaciłam), mimo to zaparkowałam samochód kiedy wróciłam po 30 min za wycieraczką leżał "mandat" od Zarządu dróg i Zieleni w wysokości 50 zł za brak opłaty w strefie płatnego parkowania, i z tego co mi wiadomo to nie powinno nazywać się mandatem tylko oplata dodatkową, a na karteczce widnieje napis "mandat". Czy mogę w takim razie napisać odwołanie od płacenia tejże opłaty dodatkowej?

Należy zaznajomić się z obowiązującym Regulaminem SPP.
Ale biorąc pod uwagę, że nie było biletu, moim zdaniem marne szanse. Należało dzwonić (zapewne jest tel. do biura, zarządu dróg lub infolinia) i zgłosić awarię. Żądać nazwiska osoby udzielającej informacji- przyjmującej zgłoszenie.
Możliwe, że:
1. była awaria potwierdzona przez serwis (- np. zablokowane monety, zawinięty wewnątrz papier, brak papieru) reklamacja powinna zostać uwzględniona,
2. serwis nie potwierdził awarii (np. parkomat odblokował sie po paru minutach, ktoś podszedł i dostał Twój bilet za friko) reklamacji nie uwzględnią

Mam taki dylemat:
Otrzymałam wezwanie do zapłaty opłaty dodatkowej za nieopłacony postój , z którego to wezwania wynika ,że parkowanie miało miejsce w sobotę!.
Parkowanie płatne obowiązuje w dni robocze : poniedziałek-piątek w godz. 10-18.
Jest też podany numer zawiadomienia ,ale nic takiego nie otrzymałam?
I co z tym fantem zrobić?
Julia:(

Powrót