F
Fromasz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Hej.
Dostałem mandat w Austrii w dniu przedwczorajszym. Jechałem pociągiem i niechcący wyjechałem o stację dalej od Wiednia, gdzie mój bilet nie był ważny i gruby kanar nie chciał popuścić i wystawił mi mandat aż na 100 euro.
I teraz tak.
- spisywał mnie tylko z paszportu, gdzie nie ma miejsca zamieszkania,
- chyba nie spisał PESELu, bo nie ma go na mandacie,
- na mandacie widać tylko datę urodzenia i imię i nazwisko,
- nie mam meldunku nigdzie,
- ostatnio podałem w urzędzie miejsce tymczasowego zamieszkania (bez umowy), bo musiałem wpisać się do PKK,
- nie rozumiem niemieckiego.
Czy jest możliwość, że będą haratać się z Austrii, żeby mnie szukać? Jak to wygląda? Może miał ktoś podobny wypadek? Dostałem na spłatę 2 tygodnie, ale nie mam na to kasy (jestem studentem).
Dziękuję za zainteresowanie. W załączniku jest zdjęcie mandatu
Dostałem mandat w Austrii w dniu przedwczorajszym. Jechałem pociągiem i niechcący wyjechałem o stację dalej od Wiednia, gdzie mój bilet nie był ważny i gruby kanar nie chciał popuścić i wystawił mi mandat aż na 100 euro.
I teraz tak.
- spisywał mnie tylko z paszportu, gdzie nie ma miejsca zamieszkania,
- chyba nie spisał PESELu, bo nie ma go na mandacie,
- na mandacie widać tylko datę urodzenia i imię i nazwisko,
- nie mam meldunku nigdzie,
- ostatnio podałem w urzędzie miejsce tymczasowego zamieszkania (bez umowy), bo musiałem wpisać się do PKK,
- nie rozumiem niemieckiego.
Czy jest możliwość, że będą haratać się z Austrii, żeby mnie szukać? Jak to wygląda? Może miał ktoś podobny wypadek? Dostałem na spłatę 2 tygodnie, ale nie mam na to kasy (jestem studentem).
Dziękuję za zainteresowanie. W załączniku jest zdjęcie mandatu
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.