Mandat z Fotoradaru.

• Autor wątku Autor wątku Brelo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Brelo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,dzisiaj dostałem postanowienie o mandacie z Holandii za przekroczenie prędkości,jest podany tam numer rejestracyjny mojego pojazdu, a mnie nigdy nie było w Holandii,pojazd stoi od kilku miesięcy w garażu.Jest to jakiś błąd albo ktoś podrobił moje tablice rejestracyjne. I pytanie,mam napisać odwołanie czy najpierw zadzwonić ?,próbwałem dzwonić ale można rozmawiać po niemiecku ,angielsku i holendersku,a chciałbym porozmawiać po Polsku aby wyjaśnić tą sprawe. I jakie dowody mam przedstawić, że to nie ja kierowałem ?

W Holandii jeszcze nie nauczyli się języka polskiego, więc nie ma możliwości rozmawiania w tym języku,chyba że jest zatrudniona osoba polsko języczna.
W tej sprawie napisz pismo w j. holenderskim/niemieckim/lub angielskim i wyślij odwołanie do Holandii w tej sprawie, najlepiej jest wysłać listem poleconym.
Jeżeli otrzymałeś zdjęcie z fotoradaru, to powinna być też widoczna osoba, która prowadziła ten samochód. A poza tym marka, kolor samochodu się zgadza?

Na postanowieniu jest tylko numer zdjęcia,nie ma zdjęcia i jest napisane że jeżeli chciałbym je zobaczyć to najlepiej jak bym do nich zadzwonił. No właśnie zdjęcie jest kluczowe,ponieważ mój pojazd to motocykl, a nie wiem co jest na zdjęciu.

Powrót