Mandat z fotoradaru

• Autor wątku Autor wątku crocodil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

crocodil

Użytkownik
Odpowiedzi
254
Witam, otrzymałem dziś pocztą "Pismo informacyjne" o następującej treści:
skanowanie0007_page_001.jpg

nigdy nie byłem w Niemczech a w tym dniu wypożyczyłem bus na okres 7 dni dla mężczyzny pochodzenia rosyjskiego jednak biegle mówiącego po polsku.
Moje pytanie brzmi jeżeli posiadam umowę oraz skan jego dowodu osobistego mogę jakoś uniknąć kary czy będę musiał zapłacić za nieswoje przewinienie?

Pojazd to bus 9 osobowy, wg oświadczenia rosjanina byli na wakacjach tydzień czasu całą rodziną w holandii.

Proszę o pomoc, pozdrawiam.

ps. co gorsza na zdjęciu ciężko jest rozpoznać osobę, która wypożyczyła samochód, nie potrafię określić czy to on czy nie dlatego będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Ostatnia edycja:
Jesli wskazesz dane osoby kierujacej to nic nie bedziesz musial placic.

Rozumiem dziękuje za odpowiedź, jednak czy umowa najmu pojazdu oraz skan dowodu jest wystarczającym dowodem? Nie jestem w 100% pewny czy to on jechał na zdjęciu bo jest mało wyraźne.. Ogólny zarys podobny ale jakby to ktoś inny.

A w jakiej wysokości $$$ dostałeś mandat ?
ciekawi mnie bo 5 dni temu mi strzeliło fotoradar kolumna na żółto:-o niemcy coś koło 35/40 przekroczyłem w zabudowanym

Euzebioo napisał:
A w jakiej wysokości $$$ dostałeś mandat ?
ciekawi mnie bo 5 dni temu mi strzeliło fotoradar kolumna na żółto:-o niemcy coś koło 35/40 przekroczyłem w zabudowanym

skanowanie0001.jpg

A jak myślicie czy umowa najmu i skan dowodu jest wystarczającym dowodem?
Pozdrawiam

Jest wystarczającym dowodem. Ale Ty nie musisz im nawet tego posyłać. Wystarczy, ze spiszesz jego dane do formularza, który Ci załączono do tego pisma i odeslesz.

Powrót