Mandat z Niemic

• Autor wątku Autor wątku kowal5510
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kowal5510

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie. Niestety dzisiaj w skrzynce znalazłem niemiły dla mnie list. Przyszedł mandat za fotoradar z Niemiec na wysokość 240 euro oraz zakaz prowadzenia pojazdów na miesiąc. Nie dostałem za to żadnego zdjęcia tylko dane do przelewu oraz formularz do wypełnienia na kogo jest zarejestrowane auto i kto prowadził itp. Auto jest na moje tatę i jego wzywają chociaż to ja prowadziłem. Wcześniej około miesiąc temu też przyszło takie samo pismo z tym, że wtedy na 30 euro i jest zdjęcie na którym mnie widać. Żadnego z mandatów jeszcze nie zapłaciłem i pisma również nie odsyłałem. Pytanie czy jest szansa na uniknięcie kary czy po prostu muszę odesłać, że auto na tatę a ja prowadziłem i zapłacić mandat? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Uniknięcie kary ???
Może jeszcze chcesz by ci order za to wręczyli, co ?
Płacz i płać.
Do tego polecam wizytę u okulisty jeśli nie widzisz znaków ograniczenia prędkości.

Jeśli masz stary mandat niezapłacony, a wybierasz sie do De, to napiszę Ci, co Cię czeka przy najbliższejkontroli drogowej, tym bardziej, ze jeździsz jak pirat. Otóż jesli Cię zatrzymają, to już Cię nie puszczą. Trafisz do aresztu niestety.
Odwagi popełnienia kolejnego wykroczenia po niezapłaconym mandacie serdecznie gratuluję.

Powrót