Mandat z Niemiec

• Autor wątku Autor wątku SgtPepper1942
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SgtPepper1942

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam.

Szukam pomocy w bardzo ważniej sprawie dotyczącej mandatu z Niemiec, ktory dostał niedawno moj znajomy. W załączniku wrzucam zdjęcia tego mandatu.

Chciałbym poprosić o wyznaczenie konta bankowego, odbiorcy, siedziby itp., itd. czyli ogółem mówiąc wyznaczyć wszystkie najważniejsze rzeczy do wpisania w druku przelewowym w banku. Chcę aby przelew doszedł prawidłowo, bo mandat jest wysoki.

Mandat będę płacił w Polsce.

Z góry dziękuję za pomoc. Będę za nią ogromnie wdzięczny...

Pozdrawiam.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Na samym dole druku jest podany numer konta w formacie IBAN (DE...) oraz kod BIC, czyli jednoznaczny kod identyfikacyjny banku posiadacza konta. W nagłówku dokumentu jest podany adres i nazwa urzędu. Te dane są wystarczające do wykonania przelewu zagranicznego.

Wielkie dzięki za sprecyzowanie moich przypuszczeń! Tak właśnie myślałem i tak zacząłem wypełniać druk.

Ale czy może Pan, dla 100 % pewności, napisać jaki to nagłowek? Z lewej czy z prawej strony? Czy chodzi o 'Die Grafschaft. Landkreis Grafschaft Bentheim'?

Z góry wielkie dzięki!

Tak, właśnie o ten nagłówek chodzi. Na dole dokumentu, w tej samej linii, co numer konta, jest nazwa tego powiatu, i to właśnie na ten urząd należy zaadresowac przelew.

Dzięki wielkie! Bardzo mi Pan pomógł.

Pozdrawiam!

Powrót