B
bernbern
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam. Dzisiaj podczas powrotu z Warszawy renoma sprawdzał bilety i okazało się, że mam nieaktywowany bilet - zakupiony 11 kwietnia, ale chyba kasownik nie działał, bo przytykałem i poszedłem... W wezwaniu do zapłaty mam napisane, że osoba posiadająca uprawnienie do ulgowych przejazdów, która nie ukazała w pociągu ważnego dokumentu poświadczającego to uprawnienie ma prawo do odwołania, dołączając:
1.Potwierdzoną za zgodność z oryginałem (np. przez upoważnionego pracownika KM, wystawcę, notariusza) kopię dokumentu poświadczającego posiadanie - w czasie odbywania przejazdu - uprawnienia do bezpłatnego lub ulgowego przejazdu
2.Potwierdzoną za zgodność z oryginałem (np. przez upoważnionego pracownika KM, notariusza) kopię biletu okresowego imiennego ważnego w czasie odbywania podróży
3.Oryginał wezwania do zapłaty;
4.Dowód wzniesienia opłaty manipulacyjnej w kwocie 15 zł na w/w.konto korzystając z załączonego przekazu.
Są jakieś szanse na odwołanie ? Liczę na pomoc.
1.Potwierdzoną za zgodność z oryginałem (np. przez upoważnionego pracownika KM, wystawcę, notariusza) kopię dokumentu poświadczającego posiadanie - w czasie odbywania przejazdu - uprawnienia do bezpłatnego lub ulgowego przejazdu
2.Potwierdzoną za zgodność z oryginałem (np. przez upoważnionego pracownika KM, notariusza) kopię biletu okresowego imiennego ważnego w czasie odbywania podróży
3.Oryginał wezwania do zapłaty;
4.Dowód wzniesienia opłaty manipulacyjnej w kwocie 15 zł na w/w.konto korzystając z załączonego przekazu.
Są jakieś szanse na odwołanie ? Liczę na pomoc.