Mandat za jazde bez biletu

• Autor wątku Autor wątku Janusz19612
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Janusz19612

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Moja sprawa dotyczy mandatu który dostałem 3.10.2001 roku. Jest to mandat za jazdę autobusem bez biletu. Problem polega na tym, że pierwszy raz od 10 lat dostałem zawiadomienie o zapłacie kary plus do tego zawiadomienie o wszczęciu egzekucji. Co mogę z tym zrobić ? Czy dlatego że nie dostawałem zawiadomień jestem zobowiązany płacić koszty procesu ? I czy w jakiś sposób mogę ominąć proces egzekucji ? Nie wiem jak się za to wszystko zabrać.

Witam. Przepraszam za odnowienie tematu , ale nie chce zakladac nowego.
Otoz dostalem dzis pismo z firmy trans kontrol, ktora wlepila mi mandat za brak legitymacji. Fakt , ze zapomnialem o tym calkowicie bylo to w 2007-11-08. Dostalem odziwo pierwsze pismo od nich z terminem wplaty 2012-05-05, a przypominam ze dzisiaj jest juz 2012-05-11.. Jestem uczniem i na dzien dzisiejszy nie posiadam kwoty, ktora musze zaplacic, a w dodatku jest juz po terminie. Co grozi mi za to ze nie zaplacilem tego mandatu, oraz czy moge wnioskowac o przedluzenie terminu? Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz. Pozdrawiam

Roszczenie jest przedawnione. Nic nie rób, jak będą dzwonić lub pisać poinformuj, że nie uznajesz długu bo jest przedawniony. Poczytaj na forum o przedawnieniu.

Powrót