mandat za picie alkoholu w miejscu publicznym

• Autor wątku Autor wątku jokero2007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jokero2007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dostałem madat karny za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym. I teraz mam takie pytanie. Jak przyjełem mandat dostałem druczki do zapłaty to przyjdzie cos jeszcze pocztą ? Pytałem się policjanta, że cos sie stanie jak np nie zapłace w ciągu tygodnia to on odpowiedzial ze jak zaplace w ciągu miesiąca to raczej nic sie nie stanie. Tylko chodzi mi wlasnie o to czy np jesli nie zaplaciłbym w tydzien czy dostane coś pocztą ?... Nie chce za bardzo zeby rodzice wiedzieli co i jak robie gdy mnie nie ma w domu..[/url]

nie zapłacenie mandatu w ciągu 7 dni jest równoznaczne ze skierowaniem przez organ prowadzący postępowanie wniosku o ukaranie do sądu.

ja zapłacilem po 2m-cach i niech sie bujaja

No cóż . Zbierało się Panu. Następnym razem ban.
atmosphere

wolframik-wiesz co?tak czytam Twoje posty i Tobie chyba wszystko się pomieszało?zbudz się!To jest forum prawne.Na pewno gdzieś w necie jest też bezprawne.Rozejrzyj się. :D

To nie jest tak do końca.Nie jest wszczynane postępowanie tylko cały finał znajduje się pózniej w Skarbówce i to z nimi bedziesz rozmawiał.Jesli nie masz dochodów to ami ci umorzą.A to przewaznie trwa a jesli myślisz ze są odsetki od tego mandatu to ci mówię ze nie ma.Bo to jest mandat kredytowny od którego odsetek się nie pobiera.Ogółem mozesz spać spokojnie.

[cytat="aneta202"]nie zapłacenie mandatu w ciągu 7 dni jest równoznaczne ze skierowaniem przez organ prowadzący postępowanie wniosku o ukaranie do sądu.[/cytat]

Nie wiem skąd ma Pani takie informacje, ale opowiada Pani bzdury.
Przyjęcie przez sprawcę wykroczenia mandatu i jego podpisanie jest zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem ostatecznym załatwieniem tej konkretnej sprawy. Jesli mandat nie zostanie uiszczony, to zostaje przekazany do rozliczenia Urzędowi Skarbowemu.

Jeśli natomiast mandatu się nie przyjmie, to wówczas kierowany jest wniosek o ukaranie do Wydziału Grodzkiego Sądu Rejonowego własciwego dla miejsca popełnienia wykroczenia.

Nadto, jeśli sprawca wykroczenia otrzymał mandat wraz z druczkami wpłaty, to żadnych innych druczków pocztą nie otrzyma.

Powrót