Mandat za zakłocanie ciszy w lokalu

• Autor wątku Autor wątku pdasiek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pdasiek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
witam, niedawno byłem w lokalu LAS VEGAS, czyli maszyny pieniezne, ogolnie jest to KAWIARNIA 24h. byla nas grupka osob dokladnie 9. z Mieszkania wyżej zadzwonila pani na policje. ktora przyjechala raz, upomniała nas i przyjechala drugi raz i nas spisala i powiedziala ze bedzie sprawa w sadzie. po dwoch tygodniach policja odwiedza moj dom i zawiadamiaja ze grzywna na kazdego kto tam był przypada 200 zł włączająć eskedientke, albo sprawa w sądzie.

Głownie chodzi mi o to, czy moga mnie sądzić za to że tam byłem, każdy mogl tam wejsc 2 minuty zanim przyjechali nas spisywać.

czy nie powinni sądzic właściciela kawiarni a nie wszystkich tam obecnych? prosze o pomoc bo pierwszy raz sie z takim czymsc spotkałem.

i co radzicie przyjac mandat czy się sądzić. narazie 7 osob na 9 odmowiło ju zmandatu.

mozna równierz wysylac mi na gg wiadomośći
6034313

No nie rozumiem, człowiek przychodzi do kawiarni, więc ktos wydał pozwolenie na otwarcie i prowadzenie działalności w tym miejscu. Skoro jestes klientem to jak możesz odpowiadać za zakłócanie ciszy? W gestii właściciela kawiarni leży aby dostosować lokal do prowadzonej działaloności (np. wyciszenie ścian), więc to on powinien ponieść konsekwencje.
Z drugie strony mozna by się przyczepić że jeśli głośno się zachowywaliście to wy zakłóciliście ciszę ale z kolei przychodząc do lokalu mieliście świadomość że lokal jest odpowiednio przystosowany do prowadzonej tam działalności.

i wlasnie o to mi chodzi. dlaczego ja odpowiadam a nie wlasciciel. albo dlaczego od razu nei dawali nam mandatu tylko zwykle spisali. wydaje mi sie ze wtedy powinni wypisac mandat, i wtedy jak bysmy nie przyjeli do sprawa a nie po dwoch tygodniach. nie znam sie na prawie tylko na zdrowy rozum tak mi sie wydaje.

jak by to bylo w parku czy pod blokiem, by bylo glosno to rozumiem zaplacilbym bez zastanowienia ale w takiej sytuacji. prosze jeszcze o jakies odpowiedzi

Zawsze możesz odmówić przyjęcia mandatu jeśli nie czujesz się winny.

Powrót