Mandat ztm poznań. Mpk, komunikacja miejska

• Autor wątku Autor wątku Noise0709
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Noise0709

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Dzisiaj otrzymałem mandat od ztm Poznań za brak ważnego biletu ale dane na mandacie się nie zgadzają a mianowicie: moje imię sie nie zgadza, nazwisko jest już poprawnie wpisane, ale adres korespondencyjny też zły, peselu nie ma , data urodzenia wpisana. Doszło do takich błędów ponieważ mandat był wypisywany na podstawie mojego indeksu (i duża nieudolność pracowników). Teraz nasuwa się pytanie czy muszę płacił ten mandat skoro tak wiele danych się nie zgadza? Chciałbym wiedzieć jak to wygląda od strony prawnej

wezwanie nie dojdzie bo jest zły adres korespondencyjny

Od strony prawnej wygląda to tak, że jeżeli zapłacisz słusznie nałożoną opłatę dodatkową to wszelkich ewentualnych kłopotów unikniesz.

no tak, ale ten mandat jakby nie jest nałożony na moją osobę

Bo i żaden mandat nie został wystawiony.
Dostałeś odpowiedź, a podobne kwestie były setki razy omawiane.
Masz chęć ryzykować, że MPK uzna go za nieściągalny - ryzykuj.
O szanse na to zapytaj na forum wróżek i wróżbitów.

Pablo_11 napisał:
Masz chęć ryzykować, że MPK uzna go za nieściągalny - ryzykuj.
O szanse na to zapytaj na forum wróżek i wróżbitów.
Pomijając wszelkie inne aspekty - niełatwo znaleźć i udowodnić że Jan Kowalski z ul. Wiejskiej to jednak Stach Kowalski z ul. Błotnej.
Noise0709 napisał:
ale dane na mandacie się nie zgadzają a mianowicie: moje imię sie nie zgadza, nazwisko jest już poprawnie wpisane, ale adres korespondencyjny też zły, peselu nie ma , data urodzenia wpisana.
W jaki sposób imię się nie zgadza i adres, jakie są różnice?

adres to zupełnie inna ulica niż ta przy której mieszkam, a imię pomylił z imieniem ojca, więc na mandacie widnieje jego imię a w rubryce "imiona rodziców" jest tylko imię mamy

Powrót