Mandat ZTM

• Autor wątku Autor wątku drakon18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

drakon18

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich.Proszę o pomoc w pewnej sprawie.Tak więc podczas mojego kilkudniowego pobytu w warszawie miałem załatwienie na drugim końcu miasta.Kupiłem 2 bilety 40 miutowe gdyż na według mojego rozumowania powinny wystarczyć by przebyć planowany dystans.W jedna strone wszystko ok ale gdy wracałem do autobusu wsiedli kontrolerzy.Autobus juz dojezdżał do mojego przystanku a kontroler podchodzi do mnie.Szukam,wyciąnąłem oba moje bilety i mu podałem.Sprawdził nna początku ten stary bilet,czytnik odrzucił go jako nieczytelny parę razy, w końcu wkłada drugi bilet,czyntik równiez go odrzucił parę razy...Sprawdza no i mówi że bilet jest 2 minuty (!) nie ważny.Bez sensu jest zakup biletu u kierowcy bo konczy mi sie jeden bilet a za 100 metrów wysiadam.Mimo wszystko zaproponowałem to kontrolerowi.Nie jestem w stanie powiedzieć czy gdyby czytnik działał to zdążyłbym wysiąść bez problemu.Z nerwów juz sie pogubiłem.Wysiedliśmy parę przystanków dalej i kanar spisał moje dane z dowodu.Ja już złapałem nerwa bo bilety miałem a o głupie 2 minuty nie uśmiecha mi się placic 100zł kary.Gdybym wiedział że tak będzie to nie kupowałbym tych dwóch biletów tylko jechał na gapę i płacił mandat.Musze dodac że obecnie jestem bezrobotny.Czy odwołanie sie w tym wypadku coś pomoże?Co mogę zrobić?

Powrót