Mandat

• Autor wątku Autor wątku Jack_jack
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jack_jack

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Postanowilem napisac na tym forum gdyz spotkala mnie niemila sytuacja i chcialbym poradzic sie Panstwa w pewnej kwestii. Otoz bylem w dwiedzinach w Holandii w listopadzie 2010.
Efektem tego wyjazdu byl list zobowiazujacy mnie do zaplaty mandatu za parking, wyslany przez firme windykacyjna z Bydgoszczy. List otrzymalem 24 lutego z informacja iz musze uiscic oplate do 25 lutego (oczywiscie jest to juz zaplacone).

Na wysokosc kwoty do zaplaty sklada sie kwota mandatu (ok 60%), reszta to koszty firmy windykacyjnej i drobne odsetki.
Od czego sa naliczane odsetki skoro nie dostalem wczesniej zadnego powiadomienia o koniecznosci zaplaty?
Wczesniej nie dostalem zadnego powiadomienia o mandacie, rowniez nie znalazlem zadnego wydruku za wycieraczka z informacja o mandacie.

Chcialbym sie dowiedziec jaka jest mozliwosc odwolania sie od tego
i do jakiego organu powinienem sie zglosic. W liscie nie ma zadnych takich informacji. Rozumiem, ze w wypadku mandatu nalezy uiscic oplate, ja jednak do teraz nie mialem swiadomosci o zaistnialej sytuacji. Czy to jest w porzadku, ze pierwsza informacja o mandacie jest juz list z firmy windykacyjnej?

Z gory dziekuje za wszystkie porady

Spotkało mnie coś podobnego tyle ze mandat był za psa 100zł a przez komornika sadowego już jest 390zł

yes83 napisał:
Spotkało mnie coś podobnego tyle ze mandat był za psa 100zł a przez komornika sadowego już jest 390zł
Nie widzę tutaj za grosz podobieństwa.

@ autor - skoro zapłaciłeś, to już trochę późno na szukanie pomocy na forum i składanie reklamacji.

mandat to mandat jak podobieństwa nie widzisz to soryyy

yes83 napisał:
Mandat to mandat w takim sensie, że można go dostać albo nie i tyle każde mandaty mają ze sobą wspólnego więc soryyyyyyyyyy... komornik, firma windykacja to są dwie różne rzeczy.

yes83 napisał:
Dobrze, że chociaż przeprosiłeś za pisanie bzdur. Wybaczam.

Mandat jest zaplacony bo nie mialem wyjscia (byl jeden dzien na zaplate)
Slyszalem jednak, ze mozna sie odwolywac po zaplaceniu- wtedy zwracaja pieniadze

Prosilbym jednak aby wypowiedzial sie ktos w tej konkretnej sprawie.

Powrót