mandat

• Autor wątku Autor wątku 8dodo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
8

8dodo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam

Wczoraj, jadąc tramwajem wraz z mężem i dzieckiem, otrzymaliśmy mandat. Chciałam się dowiedzieć czy istnieje jakakolwiek możliwość odwołania w/w mandatu. Obydwoje wraz z mężem jesteśmy opiekunami MOPS, bez pracy i pomocy rodziny. Obecnie jestem w zagrożonej ciąży (mam skierowanie na oddział do kliniki w Krakowie). Zdaję sobie sprawę, że nie mając na bilet, nie powinniśmy wsiadać do tramwaju, jednakże ze względu na mój stan oraz pogodę- byliśmy zmuszeni podjąć to ryzyko). Obecnie ledwo stać nas na jedzenie (pieniądze z MOPS), co za tym idzie nie mamy możliwości przyjęcia mandatu nawet w ratach. O żródle dochodu, braku zarobków, trudnej sytuacji zdrowotnej, świadczeniach MOPS - mamy wszelkie zaświadczenia. Czy istnieje jakakolwiek możliwość anulowania mandatu? A jeżeli nie to czy komukolwiek z nas grozi sankcja prawna za niemożność opłacenia mandatu?

Proszę złożyć odwołanie, podać wszystkie argumenty tak jak tutaj i mogą je uwzględnić albo nie. Do więzienia nie pójdziecie za opłatę dodatkową - przejazd bez ważnego biletu, jednak z biegiem czasu kwota będzie rosła o odsetki i wierzyciel może oddać sprawę do sądu a wtedy dojdą koszty sądowe i ewentualnie komornicze.

Powrót